Nu vliegvakanties nog steeds veelal onverantwoord zijn, zoekt men naar alternatieven. De een zoekt het op in eigen land, maar de ander gaat voor een kampeeravondtuur voorbij de grens, of erbinnen. Voor wie dacht dat dat niet luxe kan, hebben we hier dit prijzige bakbeest. Zo prijzig zelfs, dat we geen enkele duurdere konden vinden die te koop staat. Eerder raakten we al erg enthousiast over deze camper van $1,5 miljoen, maar dat was niet in Nederland en staat ook niet te koop.

Duurste camper van Nederland: Morelo Palace 99

Met een aanschafprijs van meer dan een half miljoen euro betaal je meer dan je kwijt bent voor een leuk huis in Nederland. Als de stijgende huizenmarkt blijft toenemen in dit krankzinnige tempo gaat het zelfs voor die prijs lastig worden, maar dat is weer een heel ander verhaal. Verder over de camper. Het paleis op wielen is meer dan 10 meter lang, met vijf slaapplaatsen en bevat zelfs een garage voor een kleine auto – of een paar fietsen.

duurste-camper-nederland-2

Dankzij deze ruimte past er met gemak een kleine auto achter in de garage van de duurste camper. Daarnaast staat deze camper niet op een Iveco-onderstel, maar op een Mercedes-basis. De zescilinder diesel produceert 300 pk en 1.200 Nm.

99

Het uiterlijk en de omvang doet al vermoeden dat deze camper geen instap-model is. Ook het cijfer ’99’ geeft aan dat deze camper groter is dan de ‘doorsnee’ Palace. Daarnaast staat deze camper niet op een Iveco-onderstel, maar op een Mercedes-basis – ook te zien aan het merkembleem dat op het stuur pronkt. De zescilinder diesel produceert 300 pk en 1.200 Nm.

In de optielijst in de advertentie wordt in detail aangeven waarom deze camper zo godvergeten duur is. Om maar wat te noemen: het elektrische hefbed kost € 2.531,85, het isolatie glas met glazen panelen € 9.049,58 en twee airco-units kosten vormen samen alleen al een kostenpost van circa € 7.000. De duurste camper van Nederland word je ook niet zomaar.

De automaat met 500 km op de teller wordt aangeboden door Morelo bij Niesmann+Bischoff Campers in Oss Voor een totaalprijs van € 503.136,46.

duurste camper
slaapkamer