Buiten de deur wil je je natuurlijk verplaatsen in stijl en comfort. Vooral in de stad is een Vespa daar een goed vervoersmiddel voor. Maar daar rijden er al zoveel van, toch is het mogelijk om daar met kop en schouders boven uit te steken – figuurlijk gezien dan. De Italiaanse scooterbouwers en Dior bundelden hun krachten en lanceerden een exclusieve designer scooter, geheel bekleed in Dior-motief en matching accessoires van het Franse modehuis. Maak kennis met het enige geleverde model in de Benelux.

Vespa 946 Christian Dior

Toeval wil dat het Italiaanse merk en het Maison uit Parijs zijn beide opgericht in 1946. Uit een gepassioneerde combinatie van luxe en de “herontdekking van het gevoel van vrijheid”ontstond de Vespa 946 Christian Dior.

Vespa-Dior07

De stijlvolle scooter is een off-white exemplaar met gouden en zwarte details. De blauwe kleuren op onder meer het zadel en de topkoffer zijn in een Dior-monogramprint. Speciaal ontworpen door Maria Grazia Chiuri, creatief directeur van de damescollecties van Dior. “De samenwerking tussen Dior en Vespa is nu, meer dan ooit, een herontdekking van dat gevoel van vrijheid, beweging en expressie dat aan de basis staat van de twee merken. Odyssee, stijl, dromen en levensvreugd.”

Vespa-Dior10

De topkoffer met het Dior Oblique-motief van Marc Bohan uit 1967 is geïnspireerd op het design van het zadel en speciaal ontworpen voor bevestiging aan het bagagerek. De exclusieve lijn van accessoires wordt gecompleteerd door een helm en tas met hetzelfde iconische motief.

De samenwerking is aangekomen in Nederland: de enige in de Benelux

De eigenaar van het welbekende La Souris Scooters, Armando Muis, heeft vandaag de exclusieve Vespa 946 Christian Dior in ontvangst mogen nemen. Dit is de énige Vespa 946 Christian Dior scooter die in de hele Benelux uitgeleverd is, terwijl er wereldwijd maar 946 van zijn gefabriceerd.

Deze scooter heeft een nieuwprijs van €26.000, inclusief de achterkoffer en helm. 

Vespa-Dior03