Als een speciale auto nog niet helemaal bijzonder genoeg is, is deze op maat gemaakte Nissan GT-R ‘Godzilla’ misschien wel iets voor jou. Als we naar de specificaties van de wagen kijken, snappen we waarom het vernoemd is naar een monster. Aangedreven door een 3,8 liter 6-cilindermotor die 600+ pk produceert, is deze Nissan GT-R werkelijk een monster. Liefhebbers kunnen de auto aanschaffen voor iets minder dan €80.000 – een koopje als je het ons vraagt.

‘Godzilla’ Nissan GT-R te koop

Het Udense ‘Classic Youngtimers Consultancy’ heeft de bijzondere Godzilla Nissan GT-R te koop staan. Met een volledig gemodificeerde Bentley Continental GT en Lamborghini Gallardo, heeft het bedrijf al ervaring met eerder gemaakte offroad-ontwerpen. Deze offroad Nissan GT-R is echter een tandje extremer. Als we kijken naar het exterieur, zien we dat er liefst 12 centimeter extra ruimte is tussen de vloer en de ondergrond. Vervolgens is er ook een set grote offroad-banden toegevoegd.

Nissan Godzilla

De aanpassingen zijn zo extreem dat het bijna een militair voertuig kan worden genoemd. Dit is volgens het bedrijf ook precies de reden waarom de camouflage-wrap op de carrosserie is aangebracht. “De perfecte match voor ons nieuwste wapen”, aldus de eigenaar van Classic Youngtimers Consultancy. ’s Nachts op avontuur gaan is ook geen enkel probleem, aangezien de auto is uitgerust met een grote led-lichtbalk op het dak en ook een set led-offroad-lichten in de voorbumper.

Snel, sneller, snelst

Voor velen van jullie moet het leukste gedeelte echter nog komen. Het upgraden van het technische gedeelte is namelijk de grootste aandachtstrekker. De veelgeprezen zescilinder lijnmotor is naar een hoger niveau getild: van 485 tot 600 pk: dat is meer dan een GT-R Nismo. De Godzilla wagen heeft daarnaast een acceleratietijd van 0-100 km/h binnen slechts 2,5 seconden en een topsnelheid van 330 km/h. Nu begrijpen we wel waarom de Nissan GT-R vernoemd is naar Godzilla – een monster op wielen dus. Vervang de band op het dak voor een koffer en je hebt meteen een Jon Olsson-waardige wagen.

Geïnteresseerden kunnen hier een kijkje nemen.

Nissan GT-R
Nissan