Als we je zouden vragen naar de best betaalde tv-chefs, zullen we niet raar opkijken als je Gorden Ramsay of Jamie Oliver opnoemt, maar het is toch echt Guy Fieri die te koop mag lopen met deze titel. Guy Fieri heeft al meer dan $ 25 miljoen opgehaald voor de door pandemie geteisterde restaurantindustrie, en nu versterkt zijn eigen bankrekening met een kaskraker van een nieuwe Food Network-deal.

Nieuwe lucratieve deal met Guy Fieri

Fieri heeft zojuist een nieuw contract getekend voor zijn populaire Diners, Drive-Ins en Dives en Guy’s Grocery Games-shows die de beroemde chef-kok in drie jaar tijd $ 80 miljoen zullen betalen, maar liefst $ 50 miljoen meer dan zijn eerdere overeenkomst, aldus Forbes.

De omvang van het contract, dat vorige maand werd ondertekend, is verrassend, aangezien Discovery de reputatie heeft bescheiden vergoedingen te betalen, zelfs de aan meest populaire hosts. Fieri weigerde, logischerwijs, commentaar te geven op zijn tv-inkomsten, dat Forbes vaststelt op ongeveer $ 26 miljoen per jaar. T

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guy Fieri (@guyfieri)

Uiteraard moeten we nog even Gordon Ramsay aanhalen. Hij verdiende om en nabij de $ 20 in 2020 van Fox voor onder meer het welbekende Masterchef. Maar in totaal wist hij $ 70 miljoen in het laatje te krijgen in dat jaar, waarvan twee derde vanuit zijn 35 restaurants komt in 2020 werd hij daarmee de 19e best verdienende beroemdheid in Amerika.

Start van Fieri’s carrière

Guy Fieri begon als 10-jarige leeftijd pretzels te verkopen vanuit een stand. Later studeerde hij koken in Chantilly, Frankrijk en woonde hij de Universiteit van Nevada in Las Vegas bij om meer te leren over hospitality management. Zijn eerste restaurants concentreerden zich op Tex-Mex-eten in Santa Rosa, Californië. In 2006 sloot hij zich aan bij het Food Network, nadat hij de kans had gewonnen om zijn eigen show te maken tijdens het tweede seizoen van Next Food Network Star.

In 2010 begon het dan eindelijk te lopen en werd Fieri gezien als een rijzende netwerkster, mede dankzij zijn opvallende voorkomen, met name zijn coupè, snelle zonnebrillen en kleding met vlammen. In 2019 werd Fieri zelfs één van de slechts vier chef-koks met een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Restaurantketens onder zijn naam

Ondertussen heeft Fieri 14 series op Food Network geleid, is hij nog steeds eigenaar van zijn oorspronkelijke restaurants in Santa Rosa, Californië, en heeft zijn naam verbonden aan 80 keukens over de hele wereld. Vorig jaar sloot hij zich aan bij de trend van zogenaamde ‘spookkeukens’ met beroemdheden toen hij zijn eigen bezorgbedrijf opzette, Flavortown Kitchen; met 175 locaties in het hele land via kleinschalige keukens. Toch knap voor iemand die begon voor minder dan $ 1.000 per aflevering.