Marco Borsato is misschien wel één van de meest succesvolle Nederlandse zangers uit de geschiedenis. Met hits als ´Rood´en ´Dromen zijn bedrog´ veroverde hij in de jaren decennia geleden de harten van de Nederlandse bevolking. Financieel braken er in 2009 echter donkerdere tijden aan voor de 59-jarige Alkmaarder. Dit is alweer een flinke tijd geleden, dus het is tijd om te kijken naar het huidige vermogen van Marco Borsato.

De moeilijke financiële tijden van Marco Borsato

In totaal heeft Borsato met 37 nummers in de top-4o gestaan, waarvan er veertien nummer-1 hits zijn geworden. In de tijden dat er nog veel albums werden verkocht, liep het vermogen van Borsato daarom ook al gauw hoog op. Het vermogen van Marco Borsato werd in 2006 – voor de barre tijden – al geschat op zo’n €29 miljoen.

In 2009 werd de productiemaatschappij The Entertainment Group failliet verklaard door grove fouten binnen het bestuur. Borsato was voor 20% aandeelhouder van The Entertainment Group en 90% zijn inkomsten gingen rechtstreeks naar de productiemaatschappij. De zanger raakte naar eigen zeggen al zijn vermogen kwijt en moest weer alles opnieuw opbouwen.

De wederopstand van Marco Borsato

Borsato heeft niet stilgezeten en kroop langzaam uit het dal waarin hij zich begaf. Hij is niet alleen gebleven bij zingen, maar heeft ook jarenlang de functie als jurylid in The Voice of Holland bekleed. Als jurylid verdiende Borsato per seizoen ongeveer €300.000, wat neerkomt op een totaalbedrag van €1.5 miljoen.

In 2015 maakte Borsato een financiële klapper, door 12 uitverkochte shows in het Ziggo Dome te houden. Met deze concertreeks draaide hij een omzet van €10 miljoen. Een jaar geleden werd echter bekend dat Marco en zijn vrouw Leontine gingen scheiden. Door deze scheiding moet Marco een aantal jaar zowel partneralimentatie als kinderalimentatie betalen.

Borsato huis
Alkmaar

Inmiddels woont Borsato in een penthouse in zijn geboortestad Alkmaar met een aanschafprijs van €1.1 miljoen. Daarnaast bezit hij samen met zijn – inmiddels ex – vrouw een gigantische villa in Blaricum met een waarde van dik €3.5 miljoen. De zanger rijdt momenteel rond in een Porsche Taycan Turbo S met een waarde van ongeveer 2 ton.

De zanger laat ook al tientallen jaren lang zijn filantropische kant zien. Als ambassadeur van War Child geeft Borsato geregeld concerten, waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat.

Het huidige vermogen van Marco Borsato

Gezien de bezittingen en de inkomsten van de zanger, wordt het huidige vermogen van Marco Borsato in 2021 geschat op een totaal van €8 miljoen. Borsato heeft nog veel in petto voor de komende jaren en is naar eigen zeggen nog lang niet klaar met zijn carrière als artiest. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Borsato (@borsato)