Unieke kans waar veel mensen van dromen en voor bidden. Het bijzondere momument gaat al decennia lang mee en vulde voorheen de rol in van christelijke kerk uit 1880. Intussen is er een fantastische woon- en werkomgeving gerealiseerd in de Jordaan.

Historische kerk uit 1880 omgetoverd tot stijlvolle woon- en werkruimte

De religieuze beelden en orgels zijn ingeruild voor een stijlvol, modern design. Alle elementen om een fijne werk- en woonsfeer zijn aawezig. Nou ja, niet geheel want de historische kenmerken van de kerk zijn nog over te herkennen.

Kerk-kantoorpand-5

Het Rijksmonumentale pand uit 1880 is gebouwd in neogotiek. De voorgevel, de hoofddraagstructuur, het koororgel en de grote orgel trekken ongetwijfeld de aandacht. Deze bijzondere kenmerken zijn dan ook intact gebleven. Jaren geleden kwam deze kerk aan de noordzijde van de Bloemgracht tot stand.

Op 22 april 1880 werd de bouwvergunning verleend, waarna vervolgens op 17 december de bouw werd voltooid door de opdrachtgever Bouwcommissie der Christelijk Gereformeerde Gemeente. Ondanks zijn late bouwjaar wordt de bouwstijl van de kerk tot de Willem-II-gotiek gerekend.

Historisch verleden in een modern jasje

De prachtige kerk aan de Bloemengracht 98 heeft een interessant historisch verleden, maar is vanbinnen volledig gemoderniseerd. Het pand beschikt over een woonoppervlakte van 500 vierkante meter en is volledig gestyled voor de gebruik als kantoorruimte. Door de verschillende hoeken, werkruimtes, de strakke beschilderingen en decoratie keuze, kun jij hier samen met jouw team in volledige rust en stilte aan de slag gaan.

Maar buiten de kantoorruimte om is er ook voldoende gelegenheid om je hier te leven. Zorg wel dat je werk en privè gescheiden houdt. De Amsterdamse kerk is voorzien van 3 woonlagen en een luxe keuken met inbouwapparatuur. De woonruimte beschikt over 6 kamers, waaronder 4 slaapkamers en een zonterras gelegen op het zuidwesten. De mogelijkheid is dus aanwezig om de volledige ruimte van €2.950.000 te gebruiken als woonruimte.

Gevallen voor de charmes van deze historische, gemoderniseerde kerk uit 1880? Ga dan virtueel langs bij Funda om wellicht een bezichtiging in te plannen. .

Kerk-kantoorpand-2