Het heeft echt de uitstraling van een sprookjeskasteel, met zijn roomwitte kalkstenen gevel, puntige torentjes en sierlijk ijzerwerk. Stap door de gewelfde dubbele deuren naar de marmeren hal en het eerste wat je ziet adembenemende uitzicht op Mount Evans.

Alles erop en eraan

Het bolwerk heeft een enorme centrale binnenplaats, een tiental dakkapellen, schuine daken en een veelvoud aan torentjes. Voeg daarbij de 126 op maat gemaakte kroonluchters, veelvoud aan lood in glas, dubbele kalkstenen grote wenteltrappen en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een realistisch sprookje van epische proporties.

In totaal strekt het landgoed zich uit over meer dan 2000 vierkante meter en staat garant voor zes ensuite slaapkamers, acht badkamers en, natuurlijk, een hondenspa.

“Wat dit architectonische meesterwerk echt onderscheidt, is het majestueuze met sneeuw bedekte panorama van de 4.000 meter hoge Mount Evans die je vanuit vrijwel elke kamer in huis krijgt. Het is echt spectaculair ”, zegt LIV Sotheby’s Whitney Cain. Waar veel kastelen door de tijd een heen wat grijs en grauw zijn geworden, is de binnenkant van dit kasteel bijna geheel wit geschilderd.

kasteel

Gebouwd door een klein leger van lokale ambachtslieden, ligt het landgoed aan het einde van Upper Bear Creek Road en wordt bereikt via een legio aan onheilspellende bochten. In de stijl van een groot herenhuis komt een porte-cochère uit op een spectaculaire geplaveide centrale binnenplaats.

Kasteel op een berg

Aan de rechterzijde zijn de uitgestrekte, open woon- en eetkamers, met meer kamerhoge ramen die het meeste uit het uitzicht halen. Ze vloeien over in de keuken met zijn opmerkelijke, keramische tegels. Het is van een ontwerp gepatenteerd in 1892 door de Spaanse architect Rafael Guastavino.

kasteel

Nog een spectaculair kenmerk is de toren met dubbele hoge, halfronde ramen en waanzinnig uitzicht op de bergen. Waaronder een ruimte van 232 vierkante onderligt dat nog niet is voltooid. Ze laten het aan de nieuwe eigenaren om te beslissen wat ze ermee gaan doen

Zonder kopers zag Chateau V in mei 2017 een prijsverlaging tot $12,99 miljoen. Onlangs werd het kasteel opnieuw op de lijst geplaatst voor $11,999 miljoen door Sotherby’s.

kasteel kasteel