In het befaamde Beverly Hills – het paradijs van de superrijken – staat een gigantisch luxe mansion te koop. In Amerika – en eigenlijk overal ter wereld – is het gebruikelijk dat men giraal of contact geld gebruikt voor de afhandeling van de koop. In dit geval is er echter ook de optie om het gigantische huis te betalen met cryptocurrency. Voor exact 1000 bitcoins, is deze luxe mansion in Beverly Hills van jou! Wil je toch liever in geld betalen, dan kun je een kleine €40 miljoen aftikken.

Beverly Hills Mansion

We kennen Beverly Hills allemaal als de verblijfplaats van rijk- en bekend Amerika. Zo’n beetje elke Amerikaanse bekendheid heeft wel een stulpje in deze stad. Het is daarom ook geen verrassing dat de huisprijzen hier torenhoog zijn. Het huis dat te koop wordt aangeboden, maakt deel uit van een recente opleving bij eigenaren van onroerend goed die bereid zijn om cryptocurrency te accepteren voor de aankoop van een huis.

Beverly Hills mansion

Foto: Joe Bryant

De ingang van de Beverly Hills mansion is voorzien van een marmer, wat een hint is naar overige marmeren objecten die in het huis zijn ingebouwd, zoals een 6 meter hoge muur en een gigantisch luxe suite die over het zwembad zweeft. Het huis telt zeven slaapkamers, vijf badkamers en drie keukens. De hoofdkeuken is voorzien van een 14 meter hoge – en met leer bekleden – stenen eiland, geïmporteerd uit Italië. Als dat geen pure luxe is, weten wij het ook niet meer.

De grootste slaapkamersuite heeft een eigen terras van 400 m², met een van de beste uitzichten op het stadsbeeld van Los Angeles dat je maar kan wensen. Uiteraard is er ook ruimte voor een gigantische jacuzzi. Het huis heeft ook een thuiskantoor, een fitnessstudio en een spa met een massageruimte, sauna en een stoombad. Daarnaast is ook er een filmzaal die plaats biedt aan 24 personen op prachtige zachte banken.

Beverly Hills

Foto: Douglas Friedman

Villa

Foto: Joe Bryant

Betalen in Bitcoin

Ongeveer een week geleden stond deze Beverly Hills mansion te koop voor exact 1000 bitcoins. Als we naar de huidige Bitcoin-koers kijken, zien we echter dat de waarde van deze 1000 bitcoins een stuk minder zijn geworden. De prijs voor het huis is in ongeveer een week met bijna €15 miljoen gedaald. Er valt over te discussiëren over de slimheid van een Bitcoin-aankoop op dit moment. Is het juist slim om je bitcoins uit te geven aan een grote villa als de koers hoog ligt, of juist laag? Wie zal het zeggen…

Mansion

Foto: Douglas Friedman

 

Inloopkast

Foto: Marc Angeles