De Nederlandse ontwerpstudio Phathom heeft hun nieuwe 80-meter lange conceptjacht gepresenteerd: Phathom-1. In een poging om de typische lay-out van een superjacht van deze proporties uit te dagen en opnieuw te innoveren, heeft het ontwerp van Phathom-1 verschillende open ruimtes en loftachtige proporties. Woorden die wat ons betreft dit concept het beste samenvatten zijn chique, charmant, luxe en modern.

Eigenaar van dit conceptjacht krijgt twee eigen verdiepingen

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het meest opmerkelijke is het onderkomen van de eigenaar met twee verdiepingen. Dit is in wezen een open woning met een slaapgedeelte op de bovenste verdieping, een lounge en een kantoor op de lagere verdieping. Elke ruimte staat hierbij garant voor met een adembenemend uitzicht. Om dit gedeelte af te toppen ligt op het privéterras van de eigenaar een verzonken zwembad.

Het doorvloeien van binnen naar buiten was een van de grootste belangen bij het ontwerpen van ruimtes. Zo zorgden ze voor connectiviteit, die beide werelden op een naadloze manier konden openen voor meer plezier in ruimtes. Het overvloedige gebruik van volledig en dubbel glas creëert een “verfijnd profiel” dat gestroomlijnd tot uiting komt.

De hoofdsalon heeft bijvoorbeeld een naar bankopstelling waar glazen deuren volledig open kunnen gaan om deze ruimte te verbinden met het pooldeck. Hier komen patronen, kleuren en geometrie uit het interieur naar buiten om een ​​gelijkenis tussen beide ruimtes te bewerkstelligen. Ze maakten een zorgvuldige keuze met betrekking tot subtiele kleuren, natuurlijke materialen en texturen om niet af te leiden van de externe uitzichten op zee.

Raquel H. Grijota en Sean Bekeschus, de ontwerpers achter Phathom Studio, hebben over het hele jacht verdeelde gastenhutten ingebouwd voor meer privacy.

Phathom-4

Even indrukwekkend zijn de overvloedige ruimtes met dubbelhoge plafonds die een echte architectonische residentie op zee blootleggen. De tweede verdieping doet ook dienst als cocktaillounge met uitzicht op de tussenverdieping richting het hoofddek

“Gespierd, sensueel en tijdloos”

De binnen- en buitendekken van Phathom zijn omhuld met een geavanceerd profiel dat niet aanmatigend was in zijn verhoudingen of op de achtergrond. Er is onderzocht hoe ze de visuele hoogte en enormiteit van haar buitenkant konden verminderen en creëerde een jacht dat naar hun eigen zeggen”gespierd, sensueel en tijdloos” is.

Lees meer over het Nederlandse concept-jacht op de website van Phathom Studio.

conceptjacht conceptjacht