Elon Musk heeft weer eens veel opzien gebaard, nadat hij een statement over zijn nieuwste autoproject naar buiten heeft gebracht. Musk beweert namelijk dat de nieuwste Tesla Roadster SpaceX, binnen 1,1 seconde van 0-100 km/uur gaat. Gezien het huidige acceleratierecord van 1,9 seconde – de Aspark Owl – moet er wel iets heel bijzonders met de Tesla zijn gedaan om het met 0,8 seconde te verbeteren.

“Tesla Roadster SpaceX behaalt 0-100 km/h in 1,1 tellen”

Het is inmiddels al meer dan 3 jaar geleden dat Tesla de tweede generatie van het iconische Roadster model onthulde. Inmiddels wacht men al jaren op dit model en worden fans van Tesla steeds warm gemaakt met berichten van voorman Elon Musk. Zo zegt de op-een-na-rijkste man ter wereld al langer dat de nieuwe Roadster bizar snel gaat worden. Nu wordt Musk echter concreter, want hij beweert dat de nieuwste Tesla Roadster SpaceX van 0-100 kilometer per uur kan gaan in slechts 1,1 tellen.

Musk reageerde op Twitter – zoals gebruikelijk – op een bericht waar staat dat het mogelijk is met “The SpaceX Rocket Thruster Option Package” van 0 naar 100 km/uur te gaan in slechts 1,1 seconde. Zonder het pakket beweert Tesla beweert dat de auto de 100 kilometer per uur in 1,9 seconden moet behalen, waardoor het alsnog de gedeelde snelste auto ter wereld is. Of het echter realistisch is, verschilt men van mening over.

Verbazingwekkende prestaties

Veel mensen denken dat het simpelweg onhaalbaar is om een auto te ontwikkelen die in 1,1 seconde van 0-100 km/uur gaat. De G-kracht zou als passagier een té groot obstakel worden. Bij Elon Musk en Tesla weten we het echter nooit. Het zal ons daarom ook niet verbazen als de Tesla Roadster SpaceX verbluffende prestaties weet neer te zetten. Zeker met de ruimtevaart ervaring van Elon Musk zullen er vast manieren zijn om de auto een gigantische snelheidboost te geven.

Tesla Roadster SpaceX

De auto moet in staat zijn om snelheden van meer dan 402 km/u te bereiken. Daarom begint de prijs van een nieuwe Roadster waarschijnlijk bij €170.000. Het zou ons echter niet verbazen als de snelste editie het dubbele zal kosten. Voor nu is het afwachten op de daadwerkelijke release en kunnen we nu alleen nog maar dromen van het idee.

Tesla