De term Non-Fungible Tokens (NFT) komt steeds vaker in onze artikelen naar voren. Voor velen is het nog relatief onbekend, maar het begint al een steeds belangrijkere rol te spelen op bijvoorbeeld veilingen. Er gaan dagelijks miljoenen euro’s om in deze nieuwe markt, dus lijkt het ons meer dan verstandig dat we er zo snel mogelijk bij zijn, om jullie van nuttige informatie te voorzien.

Wat zijn Non-Fungible Tokens (NFT)?

We beginnen bij het begin – letterlijk. Iedereen is vroeger groot geworden met verschillende rages en hypes zoals de welbekende Pokémon kaarten of Flippo’s. De kracht van de verzamelobjecten zit hem vooral in het bezitten van iets dat zeldzamer is dan iets van iemand anders. Iedereen wil graag de meest zeldzame Pokémon kaart, of de gaafste knikker. Ook is het zo, dat zeldzame Pokémon kaarten van vroeger vandaag de dag nog veel meer geld waard zijn.

Aan verzamelobjecten hangen niet alleen een psychologische waarde, maar ook een monetaire waarde. Tot voor kort werden alleen fysieke verzamelproducten voor grote bedragen verkocht, maar daar is sinds kort verandering in gekomen. Deze digitale verzamelobjecten worden Non-Fungible Tokens (NFT) genoemd. We kunnen wel stellen, dat dit een nieuwe rage is.

NFT’s hebben een belangrijke relatie met crypto. De blockchaintechnologie die cryptocurrency mogelijk maakt, geeft nu ook de mogelijkheid om unieke verzamelobjecten digitaal te verkopen. Dit werd in 2018 voor het eerst gedaan door Cryptokitties, waar je unieke digitale katten kon aanschaffen en fokken. NFT’s worden bijna altijd verkocht voor Ethereum – een bekende cryptovaluta. Deze is vervolgens op zijn beurt weer in te wisselen voor euro’s. Hier kun je gemakkelijk een account aanmaken op de beste en veiligste cryptobroker van Nederland.

Populariteit

Waar een hype is, is zoals gewoonlijk ook Elon Musk te vinden. In verschillende tweets benoemt de miljardair de term NFT ook vaak, waardoor de populariteit en bekendheid alsmaar blijft toenemen. Inmiddels is de NFT-markt sterk gegroeid tot een omvang van $500 miljoen en blijft deze maar groeien. Wat NFT’s zo bijzonder maakt is de onvervangbaarheid. De digitale verzamelobjecten zijn uniek en zijn niet na te maken.

Bij elke aankoop krijg je een officieel certificaat waarvan de echtheid wordt bevestigd en op de blockchain wordt opgeslagen. Voorheen zagen we een virtueel concert van Don Diablo als NFT verkocht worden voor €1 miljoen en tweets van Donald Trump voor enkele duizenden euro’s. Echter, kan tegenwoordig van zo’n beetje alles een NFT worden gemaakt.

De grootverdieners zijn vooral de mensen die kunstwerken of bijzondere objecten virtueel maken. Dit klinkt moeilijk, maar het is sinds kort ook mogelijk om zelf een NFT te maken. Door middel van deze stappen kun jij jou eigen Non-Fungible Token maken en dit misschien wel verkopen voor een mooi bedrag.