In Parijs is een wel heel bijzonder horloge geveild. Het gaat namelijk om een uurwerk van de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Dat dit het horloge is van Pablo Picasso, is niet echt moeilijk om te zien. In plaats van cijfers, staat er op elk uur namelijk een letter. Samen vormt dit vanzelfsprekend PABLO PICASSO, waardoor het horloge natuurlijk een stuk meer waard is. Het verder eenvoudig ogend uurwerk is verkocht voor liefst €250.000.

Bijzonder Picasso horloge geveild voor een kwart miljoen

Dat Picasso een van de beste schilders ooit was, is voor velen niet onbekend. De Spanjaard stond bekend om zijn kleurrijke kunstwerken die door sommigen getypeerd werden als kinderachtig, maar toch geniaal. Bij zo’n bijzonder man behoort ook een bijzonder horloge, zou je zeggen. Het horloge van Pablo Picasso was echter vrij eenvoudig. Op de wijzerplaat na, is de stalen tijdlezer niet heel bijzonder. Desondanks heeft het een gigantisch bedrag opgeleverd bij de veiling.

Picasso horloge

Het horloge van Picasso is ontworpen door de Zwitserse horlogemaker Michael Z. Berger. In tegenstelling tot de relatief lage schatting van respectievelijk ongeveer €15.000, werd het horloge voor bijna het zeventien-voudige verkocht. Het opwindbare stalen armbandhorloge stamt uit circa 1960 en werd uiteraard door Picasso zelf gedragen. De kunstenaar werd vaak gespot en vastgelegd op foto’s, met het uurwerk om zijn pols.

Op de Bonhams Luxury Watch Sale in Parijs – een grote horlogeveiling – bood een anonieme koper een kwart miljoen voor het horloge. Mocht de koper het met de gedachte van een toekomstige waardestijging hebben gekocht, dan zal het toch enkele tientallen jaren duren voor het horloge zijn waarde flink verhoogd. In de tussentijd kan de koper zich wanen als de Spaanse kunstenaar en gewoon zelf het horloge om zijn pols doen. Al adviseren we dan wel om voorzichtig te zijn, aangezien het horloge eruit ziet alsof het elk moment uit elkaar kan vallen.