Als auto-eigenaar is het wellicht een van je grootste angsten: kwaadwilligen die er met je prestigieuze vervoersmiddel vandoor gaan. Zeker wanneer je in bezit ben van een auto van zo’n twee ton, zoals een Lamborghini Urus. Dit vervelde scenario overkwam ene Chris Sanders.

Achtervolging tussen gestolen Lamborghini Urus en de rechtmatige eigenaar op de scooter

Klinkt als iets uit een of andere Amerikaanse b-sitcom scène, maar dit incident vond een aantal dagen geleden in Miami Beach werkelijk plaats. Ene Chris Sander zat niets vermoedend thuis, toen hij ineens het brullende geluid hoorde van een V8 van buitenaf hoorde. Zijn V8. De Amerikaan had zijn Urus van ongeveer 168,5 duizend euro in zijn garage staan, maar een 14-jarige had een beter plan met het voertuig. De knul, genaamd Andre Kalinine, brak de auto open en ging er vandoor. Sander aarzelde geen moment, pakte zijn scooter en zette de achtervolging in.

autodief

“Ik ben in mijn huis. Ik hoor dat ding opstarten. Ik kijk uit het raam en zie iemand met mijn auto wegrijden. Ik stapte op de scooter en ging achter de man aan.” Later identificeerde de politie Andre Kalinine als de jongen die de Lamborghini had gestolen. Sander zag zijn auto een paar straten verderop op een trottoir geparkeerd staan ​​en eenmaal hier kwam de jonge dief tot de conclusie dat hij beter kon stoppen.

Geschrokken van zijn eigen actie

Kalinine was zelf geschrokken van de hele opwelling en vroeg voor zijn actie en vroeg zelfs de Lambo eigenaar om advies wat t doen. “Hij zei: ‘Ik heb zojuist een Lamborghini gestolen. Ik heb geen licentie. Ik kan niet rijden’”, vervolgde Sander. “Ik wist niet of hij een wapen had. Ik wist niet zeker hoe gek hij was. Ik probeerde te praten en hem te kalmeren. Hij vroeg mij om advies. Hij zegt: ‘Ik ben 14. Ik weet niet wat ik moet doen.’ Je kunt jezelf beter aangeven. Ze zullen veel, veel gemakkelijker voor je zijn.’

Uiteindelijk stapte Sander weer in zijn auto en reed hij zelf terug naar huis. “Eerlijk gezegd kan ik niet geloven dat het is gebeurd, maar godzijdank voor de politie”, zei Sander. “Dat is alles wat ik te zeggen heb.” Sander voegde eraan toe dat de verdachte op de een of andere manier zijn autosleutels heeft weten te bemachtigen. Hij vermoedt dat de vermeende dief zijn garage is binnengedrongen om eenmaal daar de sleutels te jatten.

Jonge veelpleger

Kalinine verscheen de volgende dag in de rechtbank en zijn volgende zitting = is gepland voor 18 juni. Naar verluidt is dit niet zijn eerste misdaad in de buurt en heeft hij al aantal wat dingen op zijn kerfstok. In dit soort situaties denk je al gauw: waar zijn de ouders in dit verhaal? Zo zie je maar weer hoe belangrijk de opvoeding is…