Vreemde en prachtige samenwerkingen bestaan er ​​in overvloed. De een mooier en beter dan de ander. Uit een opvallende hoek hebben ook Balenciaga en Crocs elkaar gevonden. Ondanks dat haast iedereen in je nauwe omgeving ongetwijfeld Crocs verafschuwt, zijn de rubberen gatenschoenen populairder dan ooit en floreert het bedrijf op den top. Om toenadering te vinden met Balenciaga mocht het allemaal wel wat chiquer. Waar komen ze mee? Hoge haken.

Crocs x Balenciaga

De twee gedifferentieerde merken hebben hun krachten gebundeld om klompen met hak te creëren door de klassieke schoen van rubber te combineren met een stevige verhoogde hak in verschillende felle kleuren. Het gedurfde assortiment bevat de stiletto-klompen, gekenmerkt door een opvallende zwarte buishak.

Naast de Crocs met de hak, brengen ze ook nog een soort verkapte regenlaars uit. Beide edities zijn verkrijgbaar in groene, grijze en zwarte kleurstellingen met subtiele Balenciaga-branding. Ze zijn ontworpen door Creative Director Demna Gvasalia en waren eerder te zien in Balenciaga’s recente lente 2022 ‘Balenciaga Clones’-collectie.

Door het gebruik van een opvallende zwarte buishiel een verhoogde look toe te voegen, is de stiletto-variant moeilijk te negeren. Aan de ene kant behoudt het schoeisel de iconische geperforeerde details die we van Cros gewend zijn, maar aan de andere kant hebben ze het voor mekaar gekregen om de gatenschoen nóg fouter te maken. Het comfortabele, waar de meesten Crocs waarschijnlijk voor kopen, lijkt er in ieder geval wel van af.

Direct uitverkocht

Momenteel is er geen officiële release-informatie voor Balenciaga’s Spring 2022 Crocs-samenwerking, maar als je bedenkt dat de eerste Balenciaga x Crocs-samenwerking werd verkocht voor $ 850 en onmiddellijk was uitverkocht, kun je verwachten dat de belangstelling bijna net zo hoog zal zijn als deze hakken.