Waarbij een Bugatti rijden uitsturend weggelegd is voor een selectieve doelgroep, is er altijd nog een overtreffende trap. Voornamelijk doormiddel van ludieke samenwerkingen, wat ook ditmaal het geval is. Bugatti heeft namelijk een Chiron gefabriceerd in samenwerking met het modehuis Hermès.

Bugatti Chiron met kenmerkende Hermès-patronen

Je hoeft niet veel verstand van auto’s te hebben om te weten dat de Bugatti Chiron een van de snelste en duurste auto’s op aarde is. Toch zijn er altijd mensen die er graag nog een schepje bovenop doen. De Iraanse zakenman Manny Koshbin zwemt dankzij zijn succesvolle vastgoedportfolio in het geld en toont zijn welvaart maar al te graag zijn YouTube-kanaal. Eerder kwamen we bij hem uit toen hij liet zien hoeveel het kost om een Bugatti Veyron te onderhouden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

Door krachten te bundelen ziet de Chiron er wat ons betreft er nog chiquer uit. De witte lakkleur ‘Craie’ is uniek voor deze Chiron. Dat niet alleen, het is de eerste Chiron die geen contrastkleur heeft. Verder is de Chiron Habillé par Hermès voorzien van de ‘Classique’-velgen. Deze zijn in dezelfde kleur gespoten. Er is voor de rest niks veranderd aan de performance, maar dat is ook overbodig bij een auto zo krachtig als deze.

De enige eigenaar van deze illustere samenwerking, Manny Koshbin

Hermès heeft laat wel duidelijk z’n merkidentiteit achter op de 1.500 pk sterke Chiron. Zo is het standaard Hermès patroon terug te vinden in het interieur, maar het is niet ‘te’ aanwezig. Een ander gaaf detail is de klassieke grille, met het historische logo. Wie ons artikel heeft gelezen over het Bugatti-emblee, weet hoeveel vakwerk en tijd er zit in zo’n handgemaakt Bugatti-logo. Het lijkt op de logo’s zoals ze vroeger op de racewagens werden toegepast.

Chiron Habillé par Hermès

De Chiron Habillé par Hermès is dus gebouwd op speciaal verzoek van Manny Koshbin. Geruchten gaan dat de zakenman dusdanig fan van het merk, dat hij zijn zoon Ettore (Bugatti) wilde noemen. Dat wilde zijn vrouw echter niet. Wellicht heeft hij als goedmaker wel een riante verzameling van het merk mogen kopen.