Het luxe Italiaanse modemerk Balenciaga is een samenwerking aangegaan met Sony. Het klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende samenwerking, maar toch is het niet de eerste keer dat Sony met een kledingmerk in zee gaat. Aangezien de PlayStation 5 – de nieuwste Sony console – uiterst exclusief is, past het goed bij Balenciaga. Zo heeft het Italiaanse merk laatst nog een bijzondere sneakertas uitgebracht, die bijna €2000 kost. Het eindresultaat van de Balenciaga en Sony PlayStation 5 samenwerking is ook aardig prijzig, zien we wel.

Balenciaga en PlayStation 5 samenwerking

Twee t-shirts en een hoodie met het iconische PlayStation logo en “Balenciaga” geschreven op de achterkant in het PlayStation-lettertype. Dat is hoe de samenwerking tussen Balenciaga en Sony PlayStation 5 tot uiting is gekomen. Het is al meer dan een half jaar geleden dat de officiële release van de nieuwste gameconsole plaatsvond. Op de lancering van de PS5 werd al jaren gewacht, maar toch heeft slechts een kleine groep mensen hun handen weten te leggen op een exemplaar.

Sony heeft inmiddels laten weten dat ze de vraag naar de PlayStation 5 consoles niet meer kunnen bijbenen. Het Japanse bedrijf heeft naar eigen zeggen last van een chiptekort, waardoor PlayStation fans al maanden wachten om een exemplaar te bemachtigen. Op sites als Marktplaats en eBay worden de consoles voor bizarre bedragen aangeboden en verkocht. Om de fans toch tegemoet te komen, is er nu een trui- en shirtcollectie uitgebracht met Balenciaga. Hier betaal je echter meer voor dan de console zelf.

PS5

Dure truien

Het hele assortiment is hoger geprijsd dan een gloednieuwe PS5-console die €499 kost. Gezien het kleding van Balenciaga is, zijn de prijzen van de kledingstukken uiteraard ook hoog geprijsd. Het Sony PlayStation 5 x Balenciaga t-shirt en Hoodie zijn momenteel te koop op de officiële website van Balenciaga en op geselecteerde locaties wereldwijd voor respectievelijk €550 en €715. Of dat de pijn van het wachten op de console verzacht, is nog maar de vraag.

Balenciaga PlayStation 5