Na 13 jaar intensief onderzoek en architectonisch ontwerp heeft een team van ruimtevaartingenieurs de volgende generatie privéhelikopters uitgevonden. De futuristische helikopter, – de HX50 – is speciaal ontworpen om ​​de passagiers in alle luxe van A naar B te brengen. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste technologie uit de ruimtevaart- en nucleaire industrie, om de helikopter zo futuristisch mogelijk te maken. We kunnen in ieder geval zeker stellen dat dit gelukt is.

Luxe futuristische helikopter

De HX50 is gebouwd om een ​​piloot, vier passagiers en bagage tot 800 kg te vervoeren. Deze helikopter is ontworpen in een geheel nieuwe, luxe stijl. Het bedrijf achter de helikopter – Hill Helicopters – is van plan om een heuse revolutie teweeg te brengen in de wereld van aerodynamische prestaties. Zozeer zelfs, dat dit de enige heli in zijn soort is die een op maat gemaakte GT50-turboshaft-motor biedt met een kruissnelheid van 250 km/uur. De eigenaar kan daarnaast ook de keuze maken uit een op maat gemaakte kleurstelling en interieurafwerking.

Luxe Heli

Eenmaal binnen vind je als passagier een cockpit waar je u tegen zegt. Het interieur kan de eigenaar helemaal zelf ontwerpen, maar het grootste deel is geïnspireerd op een luxe autodesign, waardoor de piloot kan genieten van een eenvoudige bediening en eersteklas comfort. De piloot mag zijn handen leggen op een systeem dat draait op een set-up die wordt geleid door volledig geïntegreerde iPad-gebaseerde navigatie- en vluchtplanningsapps. Van vlieglicenties tot cloudgebaseerde vluchtgegevens en video-opnames; de HX50 heet het allemaal. Naast een unieke ervaring voor de passagiers, is het dus ook de zevende hemel voor de piloot.

Heli

Pure luxe in de lucht

Volgens de ontwikkelaars is het vliegen met een HX50 net zo eenvoudig en intuïtief is als autorijden. Of de gasten net zo rustig zullen zitten als achterin een auto, is echter nog maar de vraag. Gezien de comfortabele stoelen, zal het in ieder geval een stuk aangenamer zijn. Daarnaast hebben alle gasten toegang tot opbergruimtes, USB-aansluitingen en Bluetooth connectie. Zo kun je dus ook in de lucht genieten van je favoriete muziek.

Luxe helikopter

Hill Helicopters zal naar verwachting in 2023 met de productie beginnen en hebben een basisprijs vastgesteld van €550.000. Met de HX50 zal je zelfs op 300 meter hoogte opvallen. Of dat het waard is, laten we aan jullie zelf over.