Liefhebbers van Bugatti kunnen hun geluk niet op, nu er een nieuwe smartwatch bekend is gemaakt. Bugatti heeft in het verleden natuurlijk al samenwerkingen gehad met het uiterst luxe horlogemerk Jacob & Co – waaronder de nieuwste Bugatti Chiron Tourbillon. Het lijkt er nu echter op dat de Franse hypercarfabrikant ook geïnteresseerd is om verder te kijken dan de luxe mechanische uurwerken. In een verrassende samenwerking heeft Bugatti namelijk een lijn premium smartwatches aangekondigd.

Bugatti brengt eigen Smartwatch op de markt

We kennen smartwatches al een lange tijd, mede door de populariteit van bijvoorbeeld de Apple Watch. Bugatti heeft nu een samenwerking met een fabrikant van wearables genaamd VIITA. De smartwatch collectie van Bugatti bestaat uit drie horloges, die vernoemd zijn naar verschillende limited-edition varianten van de Chiron: de Bugatti Ceramique Edition One Pur Sport, Bugatti Ceramique Edition One Le Noire en Bugatti Ceramique Edition One Divo.

Smartwatch

Alle drie de versies van de Bugatti smartwatch hebben dezelfde hardware aan de binnenkant, maar een iets ander ontwerp aan de buitenkant om een onderscheid te maken. In de officiële beschrijving staat dat de horloges uit meer dan 1000 onderdelen bestaan ​​en zijn gemaakt van krasbestendig keramiek en zeer sterk en licht titanium. De smartwatch krijgt een 390 x 390 pixels, full colour LED touchscreen en is waterdicht tot wel 100 meter.

horloge

Eigen besturingssysteem

Wat tevens interessant is, is dat het horloge draait op een op maat gemaakt besturingssysteem dat is ontwikkeld door Bugatti en VIITA. Het horloge wordt geleverd met een eigen bijbehorende app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. De bezitters van het bijzonder klokje, kunnen ook nog eens tot wel 90 verschillende sporten volgen via een speciale app en hebben ook hardware voor het bewaken van de hartslag en zelfs GPS-ondersteuning.

Bugatti smartwatch

In tegenstelling tot de Jacob & Co. horloges voor Bugatti, zijn deze smartwatches niet peperduur. In plaats daarvan beginnen de prijzen bij €899 op Kickstarter. De leveringen zullen naar verwachting in oktober 2021 beginnen en er zullen slechts 600 worden gemaakt. Voor het ‘spotprijsje’ krijg je dus een prachtige Bugatti smartwatch, geleverd in een speciale presentatiedoos.

Bugatti doos