We kennen Disneyland allemaal als een van de leukste en vrolijkste plekken om heen te gaan, zowel voor jong als oud. We zijn inmiddels ook wel gewend, dat het niet goedkoop is om een ticket te bemachtigen. Mocht je met je kind(eren) naar Disneyland gaan, moet je niet raar opkijken als je tijdens het verblijf zelf ook al honderden – dan niet duizenden – euro’s kwijt bent. Het is nu zelfs zo duur geworden, dat je in Californië $100 betaalt voor een sandwich. De hoogste tijd dus om hier eens te gaan snuffelen.

$100 voor een luxe sandwich bij Disneyland

Elk kind heeft wel de droom om minstens een keer in zijn of haar leven naar Disneyland te gaan. Echter, stijgen de prijzen van kaartjes en eten alsmaar, waardoor het dus niet meer een plek is waar zomaar iedereen naartoe gaat. De wereld is inmiddels wel gewend om dure merchandise te kopen voor hun huilende baby’s in Disneyland. In Californië is er echter een iets bizar duurs op het menu te vinden.

Sandwich Disneyland

Het gaat om een ‘simpel’ broodje van $100 – omgerekend €82. Op het menu van Pym Test Kitchen van Disney California Adventure staat de sandwich van $100. De sandwich wordt de Quantum-sized Pym-ini Sandwich genoemd en is een panini met salami en ham die exact $99,99 kost. Aangezien je een panini met salami en ham ook gewoon in de supermarkt kunt kopen voor €1.50, trok het veel verbazing bij de bezoekers. Het bijzondere moet echter nog komen.

Salami, rozemarijnham, provolonekaas en zongedroogde tomatenspread op geroosterde focaccia, geserveerd met marinara-dipsaus en rucola-salade. Geschikt voor 6-8 gasten. Aha! Nu komt de aap uit de mouw. De Disneyland sandwich is namelijk groot genoeg voor 6-8 personen om te delen, wat het gigantische, hongerdodende prijskaartje verklaart. Desondanks vinden veel mensen het alsnog véél te duur, maar tja… het blijft natuurlijk Disneyland, waar niks goedkoop is. Als we de foto’s zien, zouden we dit bedrag er in een goede bui zeker voor over hebben.