Op het stuk grond van misschien wel het mooiste kasteel op deze aardbol, wordt dit jaar een bizar luxe hotel geopend. Geheel in de ambiance van het Château de Versailles, wordt het logement een unieke ervaring voor liefhebbers van het kasteel en van de Franse stad. Het hotel, dat  Le Grand Contrôle wordt genoemd, is gehuisvest in een gebouw dat in 1681 werd gebouwd door Jules-Hardouin Mansart. Het was de favoriete architect van Lodewijk XIV. Het zegt jullie waarschijnlijk niet veel, maar het is allemaal behoorlijk bijzonder. We nemen graag een kijkje.

Luxe hotel bij het Kasteel van Versailles

Het Kasteel van Versailles is een van de grootste kastelen ter wereld en is met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar tevens een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Het staat in de geschiedenisboeken nog altijd bekend als de materiele verbeelding van de uitzonderlijke weelde van Lodewijk XIV. Het is luxe, klassiek, misschien een tikkeltje over de top, maar bovenal enorm groot. Men vond het zonde dat er zoveel ruimte op het terrein onbenut werd gelaten. Speciaal daarom is er een luxe hotel gebouwd op de grond van Versailles.

Versailles hotel

Het hotel omvat 14 ‘koninklijke’ kamers en suites, waaronder een master suite van liefst 120 vierkante meter. In deze master suite kun je uitzonderlijk dineren en krijg je eten geserveerd van Alain Ducasse – die 20 Michelin-sterren op zijn naam heeft staan. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een spa en een 15- meter zwembad. Het interieur is klassiek en laat overduidelijk de invloed van de 17e eeuw naar voren komen.

Versailles

Een gewoon hotel is het zeker niet. Om 20.30 uur gaat er namelijk een bel om het begin van het diner aan te geven, waar gasten een gastronomisch vijfgangenfeest beleven. Eenvoudig dineren zit er dus niet in. Gasten krijgen daarnaast een uitgebreide rondleiding door het kasteel en mogen alle ins-en-outs zien. Dit alles heeft uiteraard ook een prijskaartje. Voor een nachtje op het hotel op Versailles, betaal je minstens $2200 per nacht. Ach, je moet er wat voor over hebben nietwaar?

Hotel