We weten allemaal dat boeken lezen een super goede en leerzame hobby is. De een leest elke week meerdere boeken, de ander doet er soms maanden over om een boek helemaal uit te lezen. Als je jouw uitstelgedrag onder controle kunt krijgen, is het natuurlijk reuze interessant om een echte boekenwurm te worden. Speciaal voor de boekenwurmen onder ons vandaag een bijzonder lijstje. Dit zijn de best verkochte boeken aller tijden. Lezen jullie mee?

5. De Kleine Prins (Le Petit Prince) – 142 miljoen exemplaren verkocht

Boek

De Kleine Prins (Frans: Le Petit Prince) is een poëtisch verhaal van schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry, gepubliceerd in 1943. Het boek gaat over een jongen die verschillende planeten in de ruimte bezoekt en hier thema’s als eenzaamheid, liefde, vriendschap en verlies tegenkomt. De Kleine Prins is geschreven en uitgebracht voor de oorlog en de illustraties van het boek hebben ervoor gezorgd dat het boek immens populair werd. Het boek werd Exupéry’s meest succesvolle werk en het is een van de best verkochte en meest vertaalde boeken die ooit zijn gepubliceerd.

4. The Lord of The Rings – 150 miljoen exemplaren verkocht

The Lord of The Rings is misschien wel een van de bekendste filmreeksen ter wereld. Het begon natuurlijk allemaal bij de boekenreeks, waarvan de originele fantasieroman – en eerste van de reeks – ‘The Lord of The Rings’ een van de meest verkochte boeken ter wereld is. De boeken zijn allemaal verfilmd en zijn regelrechte kaskrakers geworden. Het gaat over een hobbit die een magische ring moet vernietigen.

Lord of The Rings

Tot op heden heeft The Lord of The Rings meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht. Hiermee staat het boek van auteur J.R.R Tolkien op plek 4 van de meest verkochte boeken wereldwijd.

3. A Tale of Two Cities – 200 miljoen exemplaren verkocht

We maken meteen een grote overstap naar 200 miljoen verkochte exemplaren. Het boek ‘A Tale of Two Cities’ is een van de meest gelezen boeken ooit. De historische roman uit 1859 van de legendarische schrijver Charles Dickens speelt zich af in Londen en Parijs voor en tijdens de Franse Revolutie.

Best verkochte boeken

Het boek gaat over de achttienjarige gevangenisstraf van de Franse dokter Manette in de gevangenis van Bastille, Parijs. Het doel is een uiteindelijke vrijlating om met zijn dochter Lucie in Londen te gaan wonen. Een echte aanrader voor de Charles Dickens liefhebber, al schatten we de kans zeer klein dat je dit boek nog niet hebt gelezen.

2. Xinhua Zidian – 400 miljoen exemplaren verkocht

Op de tweede plaats staat een boek, die velen van jullie nog nooit hebben gelezen en zullen gaan lezen. Het is namelijk het woordenboek van de Chinese taal. In 2016 bevestigde Guinness World Records dat het woordenboek het meest populaire woordenboek was en destijds ook het best verkochte boek was. Het woordenboek bestaat naast woorden ook uit traditionele Chinese tekens en varianten van Chinese tekens. Verstandig dus om te kopen, mocht je van plan zijn om naar China te verhuizen.

1. Don Quichot – 500 miljoen exemplaren verkocht

Het meest verkochte boek aller tijden, is Don Quichot. Don Quichot is een roman, geschreven door de Spaanse Cervantes in 1605. Het boek wordt beschouwd als het meest invloedrijke literaire werk uit de Spaanse geschiedenis en staat wereldwijd bekend als literair canon. Sommigen noemen het zelfs het beste boek aller tijden. Over die mening valt echter veel te discussiëren.

Meest verkochte boek ter wereld

De hoofdpersoon – de edelman Don Quichot – is het stereotype van een idealist. Hij is een dwaze held die zichzelf met zijn goede bedoelingen en tevens onpraktische daden min of meer belachelijk maakt. Een bijzonder leuk en inspirerend verhaal, dat niet voor niks het best verkochte boek aller tijden is. Liefst 500 miljoen exemplaren van Don Quichot gingen al over de toonbank.

Top 20 meest verkochte boeken ter wereld

Mocht je verbaasd zijn waar de Harry Potter boeken zich bevinden in dit lijstje, dan moeten we je helaas teleurstellen. De Harry Potter boeken zijn niet het best verkocht, maar waarschijnlijk wel het populairst. We zullen voor jullie de volledige top 20 van het lijstje met de meest verkochte boeken aller tijden prijsgeven.

20. Harry Potter en de Relieken van de Dood – 5o miljoen exemplaren
19. Harry Potter en de Orde van de Feniks – 55 miljoen exemplaren
18. Harry Potter en de Vuurbeker – 55 miljoen exemplaren
17. The Catcher in the Rye – 60 miljoen exemplaren
16. Harry Potter en de Geheime Kamer – 60 miljoen exemplaren
15. De Alchemist – 65 miljoen exemplaren
14. Harry Potter en de Halfbloed Prins – 65 miljoen exemplaren
13. Think and Grow Rich – 70 miljoen exemplaren
12. The Da Vinci Code – 80 miljoen exemplaren
11. Zij (Beatrice) – 83 miljoen exemplaren
10. De leeuw, de heks en de kleerkast (Narnia) – 85 miljoen exemplaren
9. The Hobbit – 100 miljoen exemplaren
8. De Droom van de Rode Kamer – 100 miljoen exemplaren
7. And Then There Were None – 100 miljoen exemplaren
6. Harry Potter en de Steen der Wijzen – 120 miljoen exemplaren
5. De Kleine Prins (Le Petit Prince) – 142 miljoen exemplaren
4. The Lord of The Rings – 150 miljoen exemplaren
3. A Tale of Two Cities – 200 miljoen exemplaren
2. Xinhua Zidian – 400 miljoen exemplaren
1. Don Quichote – 500 miljoen exemplaren