Door de jaren heen verandert iedere skyline drastisch, daar is Sydney geen uitzondering op. Het nieuwe One Sydney Harbour-project zal een complex van 808 appartementen toevoegen aan de horizon van de grootste en oudste stad van Australië, verdeeld over drie torens en zal naast de International Towers Sydney en Crown Sydney verrijzen. Het paradepaadje van dit project is dit penthouse dat onlangs werd verkocht en de titel van het duurste huis van Australië op zich nam.

One Sydney Harbour

Het gebouw met 72 verdiepingen zal 317 appartementen bevatten, het gebouw met 68 verdiepingen zal 322 tellen en het kleinere gebouw van 30 verdiepingen zal de rest vormen. “Luxe wordt vaak verward met weelde”, zegt Daniel Goldberg, de oprichter van de State of Craft die het interieurontwerp zal verzorgen. Allen zijn ontworpen door de bekroonde Italiaan Renzo Piano, die onder meer ook NEMO te Amsterdam heeft ontworpen.

Australië

“Onze benadering van luxe gaat heel erg over vakmanschap, het vertellen van het verhaal van curatie, een gevoel van authenticiteit. We begonnen er meteen aan te denken dat deze gebouwen als kristallen waren, die tegen elkaar speelden”, zei Piano. “In dit geval denk ik dat het hier heel erg over gaat, om iets te maken dat de essentie van deze stad vertelt, dat gaat over gevoel van lichtheid, een gevoel van licht, het gevoel van transparantie.”

De gebouwen zijn in aanbouw, maar de belangstelling is al torenhoog volgens Ben Christie, hoofd Residential bij Lendlease. “De verkoop tot nu toe omvat verschillende aankopen van grote appartementen, waarbij sommige klanten van plan zijn deze samen te voegen tot substantiële huizen,” volgens hem.

Samengevoegd appartement met slechts 149 m2 woonoppervlak

Bij een van die fusies werden drie penthouses en subpenthouses van het hoogste gebouw samengevoegd tot een appartement met drie verdiepingen en 149 m2 woonoppervlak. Niet per se heel veel, maar dan woon je wel op een toplocatie met weelderige uitzichten. Deze samenvoeging moet om en nabij de € 114.426.900 waard zijn.