Tesla-baas Elon Musk voelt zich als een vis in het water op het platform met het blauwe vogeltje: Twitter. Hij deelt hierop zijn visies over de wereld, verandert de koers van cryptocurrency – middels een GIF of emoji – of een van zijn typisch projecten of ideeën. Maar dit is ook de manier waarop hij persoonlijke doelen verkondigd en aankondigen van van alles en nog wat doet, zoals de verkoop van al zijn woningen.

Elon Musk is aangekomen bij de verkoop van zijn laatste woning

Het was dan ook op deze netwerkwebsite waarop hij liet weten af te zien van ‘al’ zijn fysieke bezittingen, en dus ook zijn meerdere huizen. Reden: de Zuid-Afrikaan wilde en wilt zich namelijk richten op het stichten van een kolonie op mars. Het koste hem ruim een jaar, maar hij blijft zich aan zijn Tweet houden. Op Twitter klapt hij uit de school zijn laatste huis in San Francisco Bay Area ook te verkopen.

Naar verluidt hebben we het hier over een residentie met optrekje zes slaapkamers en negen-en-een-halve badkamer verdeeld over 1500 vierkante meter – gelegen in San Francisco. Ondanks dat hij er zelf vanwege zijn drukke bestaan ongetwijfeld weinig gebruik van heeft gemaakt, komt het huis met een zwembad en is het gevestigd op wel 19 hectare aan grond. Niets vergeleken met zijn immense bedrijfspanden, waar hij ook geregeld blijft overnachten, maar als bewoner is het meer dan genoeg.

Weinig vooruitstrevends aan het interieur

Het huis stampt af uit het jaar 1916 en het promotiemateriaal is nogal lukraak geschoten. Terwijl haast alles wat Musk aanraakt verandert in iets futuristisch, ligt zijn woning er behoorlijk klassiek bij, maar dat is misschien ook de reden dat hij deze symbolisch als laatste wegdoet.

Als je terechtkomt bij de advertentie op Zillow en de beelden bekijkt, valt dat meteen op. Een grote schouw, kroonluchters, klassieke plafondlijsten, marmer en ook vanaf de oprijlaan lijkt het alsof je voor een traditionele, Italiaanse villa staat.

14,1 miljoen dollar winst?

De verkoop ging tegelijkertijd met de tweet van Musk live. De woning in Crystal Springs gaat over de toonbank voor $37,500,000. Eerder stond het in de verkoop voor $35 miljoen. In de prijs- en belastinggeschiedenis van het huis is te zien dat Musk er in 2017 zelf $23,4 miljoen neertelde.

Uiteraard zal je hem, zodra het huis is verkocht, niet spotten onder een brug op een platgedrukte kartonnen doos tussen de zelfgemaakte kampvuren van olietonnen en andere dakloze. Nee, tuurlijk niet, hij huurt namelijk een huis in de contreien van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX in Boca Chica, Texas. Dezelfde locatie waar ophef ontstond nadat de lokale bewoners weigeren te vertrekken voor Musks ambities in de ruimte.