Wij zijn vast niet de enigen die het tijdens een treinreis fijn vinden om een dutje te doen. Vaak gaat dat gepaard met lastige houdingen en ingewikkelde posities waar je jezelf in moet manoeuvreren om een beetje fatsoenlijk te liggen. Luxe is ook niet bepaald aan de orde. Een nieuw Frans bedrijf heeft hier echter dé oplossing voor. Hoogste tijd dus om een kijkje te nemen bij deze luxe, comfortabele treinen. Wij worden in ieder geval al slaperig bij het zien van de foto’s.

Luxe Europese trein

De luxe treis een nachttrein en zal door heel Europa gaan reizen. De ontwerpers en bedenkers – Adrien Aumont en Romain Payet – willen treinen weer hip maken en hebben nu naar eigen zeggen een hotel op wielen ontworpen. Hun bedrijf heet – niet geheel onverwachts – Midnight Trains. “De ervaring die wordt verkocht door commerciële luchtvaartmaatschappijen is niet meer up-to-date”, aldus Aumont. Ze willen de traditionele vluchten dus vervangen voor luxe, zuinigere treinreizen.

Luxe trein

Passagiers krijgen in de ‘Midnight Train’ de mogelijkheid om in verschillende cabines te liggen, die zowel volledig licht- als geluidsdicht zijn. Voor wie liever actiever wil zijn gedurende de rit, is er ook de optie om een klein kantoorkamertje af te huren, met een bed aan het plafond gemonteerd. Elke kamer kan daarnaast geboekt worden als solo of duo, of als groep voor familie en vrienden. In de luxe trein kun je ook genieten van gratis films en beddengoed van hoge kwaliteit. Er is zelfs roomservice!

Trein bar

Mocht je zin hebben om een luxe hapje of een drankje te doen, dan kun je naar het achterste gedeelte van de trein gaan. Hier bevindt zich namelijk een restaurant en een bar, waar seizoensproducten, cocktails en wijnen worden geserveerd. Als dat niet Pure Luxe is, weten wij het ook niet meer. Liefhebbers die inmiddels al bijna weg zijn gedroomd, moeten helaas nog eventjes geduld hebben. De luxe trein wordt namelijk pas werkelijkheid in 2024.

Slapen