Voetballers en sportwagens gaan samen als kaviaar en blini’s. Tuurlijk differentiëren de smaken hierin hevig, maar het is haast altijd een smaakvolle bedoeling. Ook ex-profvoetballers rijden nog vrolijk rond in de wagens die ze kochten in hun prime, maar zo nu en dan een wordt er ook een van de hand gedaan: David Beckham verkoopt zijn Lamborghini Gallardo.

Lamborghini Gallardo van David Beckham staat te koop

Los van auto’s zijn profvoetballers ook gek van horloges en vastgoed. Eigenlijk iedereen met een goedgevulde bankrekening, maar profs laten het ook maar al te graag zien. De 46-jarige Beckham is daarop geen uitzondering.

Lamborghini David Beckham

Maar dat laten we even voor wat het is en gaan door naar zijn Italiaanse stier. Dit specifieke exemplaar werd op 21 september 2004 door Lamborghini Madrid in Spanje nieuw geleverd aan de beroemde Engelse voormalig profvoetballer, in de tijd dat Beckham speelde in het spierwitte shirt van Los Blancos (Real Madrid CF) Beckhams Gallardo is dan ook linksgestuurd, maar in plaats van een kilometerteller een mijlenteller.

Gallardo in Grigio Altair

De Gallardo is uitgevoerd in de kleur Grigio Altair, waarbij de motorkap is gesierd met streep die de Italiaanse driekleur weergeeft. Het interieur is voorzien van zwart leer met lichtgrijze stiksels.

Lamborghini David Beckham

De auto is gefbriceerd in 2004 en kreeg vanuit Sant’Agata Bolognese een  5,0-liter V10 motor mee. De 5.0 is de voorganger van de bekende 5.2 V10 die zowel in de nieuwere Huracán als in de Audi R8 ligt. Hij levert 500 pk en 510 Nm, goed voor een 0-naar-100’je van 4,2 seconden en een topsnelheid van 309 km/u.

Scoor de wagen van de Manchester United-legende

De Lamborghini Gallardo van David Beckham heeft 6.200 kilometer op de teller staan. Volgens de verkoper is hij altijd goed verzorgd en onderhouden. Voor € 112.500,00 haal je de sleutels op en kan je gaan touren zoals Beckham dat ook deed in de hoogtijdagen van zijn voetbalcarrière. De sportbak staat op je te wachten in Uden, bij Classic Youngtimers.

Lamborghini David Beckham