De mogelijkheden zijn eindeloos met de kleine plastic blokjes uit Denemarken, ook wel Lego genoemd. Aanschouw de verbluffende replica op ware grootte van de Lamborghini Sián FKP 37. Hoewel ‘ie bijna 4000 onderdelen en een werkende achterspoiler bevat, is de replica op ware grootte opgebouwd uit meer dan 400.000 stukjes. Vier keer zoveel als de kunstenaar van dit Lego-kunstwerk nodig had.

454 kg zwaarder dan de echte Sián

Een team van 15 leden van Lamborghini en Lego werkten nauw samen aan dit project. Het kostte 5370 uur manwerk en 3290 uur productie om de replica te bouwen met de exacte afmetingen van de hypercar. Het eindproduct weegt maar liefst 2200 kg, ongeveer 454 kg zwaarder dan de échte supercar. Lego zegt dat er 154 verschillende elementen zijn gebruikt om deze adembenemende creatie tot leven te wekken, waarvan er 20 speciaal voor deze auto zijn ontwikkeld.

De carrosserie van het model gemaakt van onderling verbonden zeshoekige elementen. Ze zijn gemaakt van op maat gemaakte stof. De 1:1 Lego-replica is afgewerkt met een verfkwast-effect UV-kleurcoating, aangebracht door de specialisten van Lamborghini. Ook hebben ze de Lego-versie voorzien van verbluffende Y-vormige koplampen en een goed interieur met een ingewikkeld dashboard, uiteraard volledig uit lego opgetrokken.

“Onze ontwerpers houden van een uitdaging, dus je kunt je hun vreugde voorstellen toen we hen de opdracht gaven om iets groter dan normaal te denken met dit model. Ze grepen de kans om samen te werken met onze geweldige ontwerpers en ingenieurs die deze indrukwekkende levensgrote modellen bouwden in de modelproductiewerkplaats van onze Kladno-fabriek in de Tsjechische Republiek, en echt de grenzen verlegden van wat kan worden gedaan met Lego Technic, “zei Lego Group senior VP product en marketing, Lena Dixen.

De levensechte staat niet te koop, maar bieden kan uiteraard al tijd, maar voor €379,99 kan je wel een miniatuur versie op de kop tikken bij Lego zelf.

Lego-Sian-4