In 1955 begon ondernemer George Rosenthal Raleigh Enterprises als een algemeen aannemers- en ontwikkelingsbedrijf in Zuid-Californië. Dit bedrijf focust zich op het bouwen en verkopen van huizen in Orange County. Eén van zijn eigendommen is dit gigantische landgoed gelegen in een groene oase van gazons, fonteinen, wijngaarden en honderden avocadobomen te midden van het dorre Santa Monica-gebergte.

Malibu-vakantieoord in Spaanse stijl

De bijna 90-jarige eigenaar liet het in Malibu optrekje in de jaren 70′ bouwen als vakantieoord. Door de jaren heen is dit doeleinde bewaard gebleven, maar een permanent verblijf kunnen we ons ook prima voorstellen. Het geheel is omheind door diverse eiken en de toegangspoort wordt vergezeld door rijen wijnstokken, eiken en palmbomen voordat je arriveert bij het wooncomplex in Spaanse stijl.

Eenmaal binnen de roze-bruine muren zijn met de hand gesneden houten deuren, sierlijke tegels en hoge plafonds met veel ruimte om natuurlijk licht uit te nodigen. Met acht slaapkamers en bijna 1114 vierkante meter aan leefruimte, ontvouwt de compound zich over verschillende verschillende gebieden.

Malibu

In het hoofdgebouw hebben woon- en slaapkamers grote stenen open haarden en openslaande deuren naar patio’s met een buitenkeuken en overdekte eetgedeeltes.

Bijgebouwen en zwembad omringd door heuvels

Een vleugel met twee slaapkamers bevat een fitnessruimte, een filmzaal en een serre, evenals een keuken met alles erop en eraan – zelfs een pizzaoven. Rondom de binnenplaats bevinden zich een apart huisje met één slaapkamer en een pension met twee slaapkamers, dat een eigen zwembad heeft en uitzicht op de omliggende heuvels.

Vanuit het hoofdgebouw openen boogramen en afgeschuinde glazen deuren naar een zwembad dat via een buiteneethoek met een open haard en een groot terras overloopt in een ander zwembad. Want waarom een, als je er twee kunt hebben? Maar dan hetgeen wat wellicht de meeste interesse zal opwekken bij.

600 avocadobomen en een riante wijnopslag

Het complex in Malibu staat garant voor ongeveer 600 avocadobomen. Iets waar de doorsnee, randstedelijke yup helemaal wild van zal worden. Elke dag wakker worden een geroosterd broodje met een eitje en avocado.

Elders is een stal omgebouwd tot een proeflokaal en banketruimte, 236 vierkante meter groot, en het pand bevat uitgebreide wijnopslagfaciliteiten. De wijn zelf wordt gemaakt van druiven die op het landgoed worden verbouwd.

Avocadobomen

Dit weelderige avocado- en wijndomein van 73 hectare, hoofdverblijf en diverse bijgebouwen verscholen in de heuvels boven Malibu heeft reeds een prijs van 38 miljoen dollar opgebracht. De verkoop verliep via twee partijen: Jade Mills en Coldwell Banker Realty.