Ondertussen zal het wel zijn doorgeschemerd dat we zeer te spreken zijn over Mansory. De aftermarket-specialist blijft zich beziggehouden en toont nu enkele aanpassingen ten opzichte van de originele Porsche Taycan. Normaliter schromen ze niet om er een overweldigend Mansory-sausje overheen te drenken, maar er zijn wel degelijk uitzonderingen, zo blijkt maar. Vrij ingetogen, maar wel erg clean, al zeggen we zelf.

Carbon fiber is nog wel de norm op Mansory’s Porsche Taycan

De standaardprocedure voor elke Mansory upgrade is een flinke hoeveelheid carbon fiber toepassen. Dat is niet anders bij dit pakket. De frontsplitter is vervaardigd met carbon, en ook de koplampen en een brede, smalle ventilatieopening op de neus van de Taycan zijn niet overgeslagen. Ze hebben zich vergrepen aan drie onderdelen: het overall design, de wielen en het interieur.

Mansory Taycan

Gesmede zijdrempels van carbon maken deel uit van de bodykit en strekken zich naar achteren uit waar we nog meer carbon vinden voor het achterschort en de diffuser, met een kleine spoiler op de achterklep. Ook de zijspiegels krijgen een kuur van het lichtgewicht materiaal en een paar dunne koolstofstrips op het voorspatbord en de deurlijsten.

Taycan

De wielen omvatten Y.5 velgen die uit één stuk zijn aan de voor- en achterkant vastgeschroefd, hoewel de achterwielen iets breder zijn. Mansory zegt dat het ontwerp met dunne spaken helpt om de warmte van de remmen af ​​te voeren, die standaard blijven.

Vrijheid in het interieur

Ondanks dat ze niet strooien met beeldmateriaal, kan het interieur volledig in leder worden overtrokken. Ook die onderdelen die Porsche standaard niet van leder voorziet. Je kunt de kleur van de stiknaden ook vrij kiezen en krijgt het stuur, de vloermatten en de pedalen een specifieke Mansory-behandeling. Wat precies moet nog blijken. Zelf omschrijven ze het als een “volledige verfijning van het interieur.”

Meer weerstand op EV’s

Iemand die voor een bodykit gaat, doet dat voor aanzien. Iets met zien en gezien worden, laten we het daar over eens zijn. Toch hebben bodykits een functie in de hoek van de elektrische auto’s. Want wanneer aanpassingen aan de auto meer weerstand kunnen leveren, heeft dat ook een werkzaam effect op het bereik van het voertuig. Iets wat als eigenaar alleen maar voordelig is, want niemand gaat voor z’n plezier uren bij de laadpaal staan. Chapeau Mansory.

Lees hier meer over op hun website.

zijaanzicht Mansory Porsche Taycan carbon zijspiegel