Deadmau5 is de artiestennaam van de Candaese Joel Thomas Zimmerman. Net als collega-dj Marshmello, draagt Deadmau5 masker tijdens de optreden. Deze staat in het teken een cartooneske muizenkop tijdens en dat trekt logischerwijs veel bekijks, waar zijn voormalige sportwagen ook aan bijdroeg. De 40-jarige vervoerde zichzelf namelijk voorheen in een opvallende blauwe McLaren P1 met oranje accenten, die binnenkort op het veilingblok zal staan.

Gelimiteerde McLaren p1

Met slechts 5113 kilometer op de teller, is deze 2015 McLaren P1 een uiterst zeldzaam exemplaar: een van de slechts 375 geproduceerde exemplaren. De P1 is gebouwd rond een monocoque-chassis van koolstofvezel, met een gewicht van iets minder dan 1395 kilogram pond. Het monocage-chassis uit één stuk van de P1 is voorzien van een subframe van ‘geëxtrudeerd aluminium’ aan de achterkant, carrosseriepanelen van koolstofvezel met een tweevlaksdeuren.

McLaren P1

De auto is afgewerkt in donkerblauw over een opvallende two-tone zwart-witte Alcantara bekleding. Verdere voorzieningen zijn onder meer racestoelen van koolstofvezel, klimaatregeling met twee zones, navigatie en een infotainmentsysteem met portretscherm. Actieve aerodynamica omvat verstelbare voor- en achtervleugels en verstelbare voorste bodemkleppen voor maximale grip bij hoge snelheden.

Vermogen en prestaties

De 3,8-liter V8-motor ontwikkelt een  piekvermogen van 727 pk en de elektromotor is geoptimaliseerd om turbovertraging bij harde acceleratie teniet te doen. Hij produceert 176 pk en verhoogt het totale vermogen van de P1 tot een verbluffende fabriekswaarde van 903 pk. Deze krachtbron genomineerd met het lage gewicht zijn genoeg om de auto in 2,8 seconden naar 100 km/u te lanceren en in 6,8 seconden om 120 km/u te bereiken,n, op weg naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 217 mph.

McLaren P1

De P1 omvat RaceActive-chassisregeling met vier dempings- en rolmodi: Normaal, Sport, Track en Race. Voor remkracht gebruikt de P1 unieke Akebono-McLaren gelaagde koolstof-keramische schijfremmen voor superieure warmteafvoer. De zeer sterke aluminium wielen, met een diameter van 19 inch vooraan en 20 inch achteraan, zijn omhuld met Pirelli P Zero Corsa-banden voor extreem hoge prestaties.

De DJ is een echte McLaren fan en heeft ook een aantal lijntjes lopen met dealers die hem maar al te graag een exemplaar uitlenen. Met deze verkoop zal hij dus niks tekort komen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door deadmau5 (@deadmau5)