Leonardo DiCaprio is bekend vanwege zijn veel acteerklussen, maar is daarnaast ook een actieve milieuactivist. De 46-jarige verkoopt zijn appartement in het hartje van Manhattan, New York. Dit appartement staat helemaal in het teken van wellness en sluit goed aan bij zijn zorg om de gezondheid van de wereld en zichzelf.

“The healthiest building in New York City”

En dat is zeker geen understatement. Voor een betere kwaliteit van je huid en haar beschikken de douches over vitamine C, wordt het water gezuiverd en beleef je door het inspuiten van verschillende geuren een soort constante aromatherapie.

Leonardo-DiCaprio-2

The Green Delos Building is in 1897 gebouwd en onderscheidt zich als het eerste wellness-gecertificeerde gebouw van New York. Het driedubbele glas en een extra geïsoleerde vloer houdt de dagelijkse gekte van The Big Apple buitenshuis, wat geen overbodige luxe is in deze metropool.

Leonardo-DiCaprio-5

Zelfs de bacteriën die je van buiten meeneemt, worden gedood door de coating die op alle werkbladen en deuren zijn gesmeerd. De effecten zijn onmiddellijk merkbaar wanneer je dit penthouse binnenstapt en dragen bij aan de indruk uitzonderlijk licht, breed en rustgevend te zijn. Ook de uitgekiende vormgeving en de keuze voor unieke materialen dragen bij aan het open ruimtegevoel.

Gezonde keuzes worden overal aangemoedigd

De plek waar maaltijden worden bereidt, de keuken, is natuurlijk ook spik en span. Zie het even voor je: wit gepolijste kwartsiet werkbladen, een kookeiland, een wijnkoelkast goed voor 78 flessen,  geïrrigeerd interieur bloembak herbarium en een fruit- en groentepers – allemaal ontworpen om de gezonde keuze aan te moedigen. De keuken, eetkamer en woonkamer zijn geconfigureerd als een diepe en brede open ruimte die baadt in het licht.

Vervolgens loop je vanuit de open keuken naar de woonruimte, waar gedineerd kan worden met uitzicht op Green Village, een van de meest gewilde woonwijken in New York. De grote badkamer, gepositioneerd in de zuidwestelijke hoek, wordt gemarkeerd door een jacuzzi fusion ligbad en gezoete Crema kalkstenen vloeren met stralingswarmte.

Torenhoge onderhoudskosten

De totale oppervlakte van het wellness-appartement van Leonardo DiCaprio beslaat iets meer dan 340 vierkante meter. Het bevindt zich op de vierde verdieping van het chique complex en huist drie slaapkamers en twee badkamers. De onderhoudskosten, zijn mede door het gebruik van milieuvriendelijke elementen, nogal hoog: zo’n 6.188 dollar (5.076 euro) per maand. Het appartement van Leonardo DiCaprio staat te koop voor 8,5 miljoen dollar (bijna 7 miljoen euro). De verkoop verloopt via Brown Harris Stevens.

DiCaprio