Deze kerk in Knightsbridge – een kanshebber voor de meest extravagante kerkconversie van Londen – stond in 2019 te koop bij Knight Frank voor £55 miljoen (bijna €64 miljoen). De banken die waren bedoeld voor gelovigen hebben plaats gemaakt voor luxe voorzieningen en hoogwaardige materialen, terwijl het wel z’n authentieke karakter behoudt.

St Saviour’s Church

St Saviour’s Church werd oorspronkelijk ontworpen door George Basevi in ​​1838, maar in 1998 verkocht het bisdom van Londen, dat geld nodig had voor dringende reparaties, het landgoed in Knightsbridge voor £ 1 miljoen nadat het aantal gemeenten was gedaald.

kerk

Een deel van het godshuis werd bewaard als een plaats van aanbidding, waardoor het kerkorgel moest worden verplaatst en een akoestische muur tussen het huis en de kerk moest worden gebouwd, meldde The Times. Het monumentale gebouw, dat vroeger het huis was van Alain Boublil, de librettist en tekstschrijver achter Les Misérables en Miss Saigon, heeft een zwembad, een fitnessruimte, een behandelkamer, een sauna, een stoombad en een bioscoop met een bar.

theater

De omgebouwde kerk in Knightsbridge heeft 12 meter hoge gewelfde plafonds en originele stenen pilaren en glas-in-loodramen. Het herbergt  zeven slaapkamers heeft een opvallende lift van brons en glas, omringd door een stenen wenteltrap en verbindt alle verdiepingen. De open woonkamer van het monumentale pand is perfect voor “spectaculair entertainment zoals geen ander huis in Londen”, aldus agenten Knight Frank.

Vele eigenaren en transities ondergaan

De voormalige kathedraal zou voor ongeveer 10 miljoen pond zijn gekocht door Alain Boublil, de tekstschrijver die de hitmusicals Les Misérables en Miss Saigon schreef. Maar in 2009 zou hij het huis hebben verkocht aan een Thaise zakenman voor £ 13,5 miljoen, met enkele van de huidige kenmerken. Een overeenkomst zorgt ervoor dat de klokken niet worden geluid, wat betekent dat een potentiële koper zich geen zorgen hoeft te maken over het geluid.

zwembad

Stuart Bailey, hoofd van het kantoor van Knight Frank in Belgravia, zei in 2019 dat het pand de afgelopen tien jaar twee keer is opgeknapt en dat de nieuwe eigenaar er “onmiddellijk” kan binnenlopen en er kan gaan wonen, en ook kan onderhandelen over de aankoop van het meubilair. Hij vertelde aan The Times: “Als het een typisch herenhuis zou zijn, zouden er nogal wat lege kamers opgesloten zijn. Hier gebruik je alle ruimte, dus het kan gezellig en comfortabel aanvoelen.”

sauna in de kerk glazen lift in kerk badkamer