Gelegen op een heuvel in Malibu is het een prestatie op zich om dit adembenemende architecturale juweeltje over het hoofd te zien. Ravenseye, zoals architect Harry Gesner het benoemde, zal je aandacht trekken met zijn ronde dak, torenhoge 9 meter hoge ramen, op surfplanken geïnspireerde frames en in het oog springende houten bogen.

Ravenseye is rampenproef

Het huis is gebouwd met behulp van staaldraadpanelen die met beton zijn besproeid om vuur en aardbevingen te weerstaan, met steun van die houten steunberen diep in enorme betonblokken.

Ravenseye-2

Nadat het in 2004 gedeeltelijk in verval was geraakt, werd het in 2008 overgekocht door de Britse zakenman en huidige eigenaar Gavin Cain voor $ 3,9 miljoen. Hij wilde het in zijn oude glorie herstellen en gaf Harry Gesner zelf de opdracht om toezicht te houden op een grote make-over. Deuren van de grote kamer leiden naar uitgestrekte houten dekken en patio’s die zijn ontworpen met het oog op entertainment.

Malibu

Er is een bar aan de ene kant, een overdekte ligweide en een zwembad en bubbelbad met trappen die naar een verborgen buitendouche leiden. Wie de foto’s goed heeft bestudeerd heeft opgemerkt dat er een Airstream-aanhanger, uit 1957, geparkeerd staat naast het zwembad. Te typeren als een rijdend koekblik, dat bij de koop is inbegrepen. Momenteel wordt het gebruikt als opslag van zwembadapparatuur, maar het kan gemakkelijk worden omgebouwd tot z’n conventionele bedoeling.

Excentrieke villa met uitzicht op de Stille Oceaan

Het huis stond oorspronkelijk in 2019 op de kooplijst voor $ 14 miljoen, maar zonder kopers ging het naar de huurmarkt en werd het verhuurd voor maar liefst $ 40.000 per maand. Nu is het weer aangeboden met optie tot koop voor een bedrag van $ 9,500,000 (7.796.222,50 euro). Of je hier wilt wonen is een onnodige vraag, maar kan je het financieren?