Op Mathenesserlaan 151 te Rotterdam staat een half vrijstaande villa aan de rand van het stadscentrum. In 2019 is een voormalige bedrijfspand getransformeerd tot twee aparte woningen. Het is modern, maar de historische kenmerken van het bedrijfsleven zijn nog te herkennen in de materialen en stenen muren. Als je blij wordt van het stadsleven maar dit wilt combineren met rust en een tuin, dan is dit de uitgelezen kans.

Loft-villa Rotterdam

Het bevindt zich op een hofje waar drie woningen zijn gerealiseerd, waar deze woning  1/3 deel van uitmaakt. Middels het hek met camerasysteem, kun je het hof met de benenwagen betreden of met je Porsche naar binnen rijden. Aan de voorzijde krijg je als koper toegang tot je een eigen parkeerplaats en een fijne tuin.

Rotterdam

De “loft-villa” is in 2019 gerealiseerd en biedt een warme industriële sfeer, maar is tegelijkertijd ook heel speels dankzij de indeling en gekozen kleuren. De gevel spreekt al zeer tot de verbeelding. Eenmaal binnen wordt het gekenmerkt door de bakstenen muur en betonnen plafond, de gietvloer en het gebruik van staal met glas.

Rotterdam

Er is een hal met garderobe ruimte, waarna je de riante, open ruimte betreedt met stalen zwarte trappartij in het midden. Vlakbij de trap staat de moderne keuken met riant kookeiland en op deze begane grond is een slaapkamer die kan worden afgesloten door glazen panelen. De woning is toekomst bestendig door de badkamer op de begane grond en is gasvrij met zonnepanelen op het dak. De hoogte is mooi zichtbaar door de vide.

Interieur en indeling

De stalen trap leidt naar de eerste verdieping met een slaapkamer gelegen aan de voorzijde. Het is eenvoudig om hier indien gewenst een derde slaapkamer op deze verdieping te realiseren. Vanaf de overloop is er een lichte trapopgang naar de tweede verdieping, deze verdieping bestaat voor het grootste deel uit glas. Een glazen loopbrug biedt doorgang naar het dakterras, die uitkijkt over de straat. Deze ruimte is multifunctioneel, er is een extra keuken gerealiseerd – ook al kan die volgens ons nog wel een stijl-upgrade gebruiken. Wel lekker om hapjes te bereiden voor een avondje op het dakterras.

Ervaar het zelf hier op Funda.

huis boven Rotterdam