De huidige eigenaar van deze eigenaardige villa niet alleen uitgekeken op het stulpje, maar gooit ook zijn Hummer limousine in de strijd der verkoop. De villa in Leeuwarden is” opgetrokken in Eclectische stijl met vele ornamenten uit de Neorenaissance en wordt omzoomd door een fraaie parktuin met vijverpartij.”

Bijzondere stijl en meubelstukken

Het gebouw kent een rijke geschiedenis en was onder meer van dienst als hotel-restaurant, school en zelfs als tehuis voor gehandicapte jongeren. Ondertussen ligt het geheel er een stuk kitscheriger bij, met onder meer neushoorns in de tuin en een disco-kat – naast allerlei andere glimmende meubelstukken en kunst – en een levensgroot bankbiljet in de hal. Daar had jonkheer Vegelin van Claerbergen, voor wie het in 1888 werd gebouwd, vast niet op gerekend. Laten we concluderen dat dit Rijksmonument garant voor een bijzondere mix van stijlen en keuzes.

Leeuwarden-2

In 1993 is de villa ingericht als hotel-restaurant totdat het in 2002 weer de oorspronkelijke woonfunctie kreeg. De huidige eigenaar gaat door het leven als Robert Vegter, die telde er in 2019 €1,25 miljoen voor. De totale oppervlakte bedraagt circa 1.250 m² en huist 21 kamers, waarvan 10 zijn bedoeld als slaapkamer. De tuin is ingericht met op het zuiden gerichte terrassen, een parkachtige tuin en een bomengazon. Het voorerf ligt naast en vijverpartij en twee originele inrijpoorten zijn afgescheiden van de openbare weg.

Dit pand is daarbij ook multi-inzetbaar. Er is in 2020 een omgevingsvergunning afgegeven voor de realisatie en exploitatie van zeven hotelsuites met een inpandige beheerderswoning. Verder behoren wonen en wonen in combinatie met een beroep of bedrijf aan huis tot de invullingen.

Verlengde Hummer op Verlengde Schans 87

Zie jij je verlengde Hummer als parkeren op Verlengde Schrans 87 te Leeuwarden, neem dan contact op met Provier Vastgoedadviseurs B.V. via Funda, waar ook meer beeldmateriaal te vinden is. Er is € 1.895.000 gemoeid met deze verkoopstrategie.