Dan Bilzerian heeft op het moment van schrijven 32,7 miljoen volgers op Instagram en op dit platform lijkt hij in de voetsporen te treden van de overleden Hugh Hefner. Hier lijkt het het perfecte leven te leiden, maar we moeten niet vergeten dat social-media nogal misleidend kan zijn.

De Bilzerians

Dan Bilzerian werd geboren in Tampa Bay, Florida in 1980. Dan’s vader, Paul Bilzerian, was een prominente corporate trader op Wall Street in de jaren ’80. Tegen de tijd dat Paul Bilzerian 36 jaar oud was, had hij al een fortuin bij elkaar gesprokkeld van maar liefst $40 miljoen. Maar in 1988 aangeklaagd wegens belasting- en veiligheidsfraude. Dan was toen acht jaar oud. Paul verklaarde in 2001 het faillissement en claimde slechts $15.000 aan activa en meer dan $140 miljoen aan schulden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)

Op hun hoogtepunt woonde het gezin in het grootste huis in Tampa. Dit huis werd in 2016 afgeschermd nadat Paul naar het Caribisch gebied was gevlucht om zijn arrestatie te ontkomen. Voordat zijn vader werd aangeklaagd, had hij naar verluidt trustfondsen opgericht voor zowel Dan als zijn broer Adam. Het is onduidelijk hoeveel van deze fondsen hebben bijgedragen aan Dan’s huidige opmerkelijke levensstijl.

Het was Dan’s droom om deel uit te maken van de Navy SEALs , maar hij kwam de harde selectie niet door. Hierna ging hij naar de Tampa Preparatory school en vervolgens naar de Universiteit van Florida, om af te studeren met een diploma in Bedrijfskunde en Criminologie. Later zou hij nog wel samen met zijn vader en broer naar Armenië vliegen – waar zijn roots liggen – om zich daar aan te sluiten bij de krijgsmacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)

In juni 2015 kondigde Bilzerian aan zich te kandideren als President van de Verenigde Staten tijdens de presidentsverkiezingen in 2016. In december van 2015 zette hij een punt achter deze kansloze poging.

Poker

De 40-jarige is een fervent poker liefhebber en dat bleek niet onverdienstelijk. In 2009 nam hij deel aan de World Series of Poker, waar hij op de 180e plaats eindigde. In november 2013 beweerde Bilzerian $10,8 miljoen gewonnen te hebben tijdens één pokeravond. In 2014 verklaarde hij $50 miljoen gewonnen te hebben gedurende dat jaar. Dit claimt hij echter zelf en het is nooit bewezen. Nu houdt hij zich vooral bezig met Ignite, een bedrijf dat zich focust op CDB olie en modellen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)

In 2013 begon Bilzerian een juridische procedure tegen de producenten van de film Lone Survivor. Hij leende de productie $1 miljoen, om in ruil minimaal 8 minuten in beeld te verschijnen, met minstens 80 woorden aan dialoog. Zijn rol was echter gereduceerd tot minder dan 1 minuut beeldtijd met slechts één uitgesproken zin.

Vermogen

Hij houdt er een opmerkelijke levensstijl op na, dat bestaat voornamelijk uit feesten, vrouwen en zoals de stereotype Amerikaan; met veel geweren. Hij bezit een huis met 12 slaapkamers in de wijk Bel-Air in Los Angeles dat doet denken aan een nachtclub – ook al zijn er claims dat hij het alleen huurt.

Verder heeft hij heeft een Brabus van $1,5 miljoen, een Mercedes G63 en ook een Rolls Royce van $ 250.000. De Amerikaanse durfkapitalist heeft naar verluidt een nettowaarde van $200 miljoen.

Echter zit hier nog wel een kanttekening aan. Zoals met alles; als het er te mooi uitziet om waar te zijn, is dat vaak ook zo. En dat is ook hier het geval. Een aantal maanden geleden raakte Bilzerian wederom in opspraak. Check de video hieronder waarom. Gevalletje: fake it till you make it?