Na zeven jaar in de stijgers te hebben gestaan, is het duurste huis ter wereld, The One, in Bel Air-Californië, bijna af. Terwijl de laatste loodjes worden gelegd om het huis gereed te verklaren, ging zanger en muziekproducent Michael Blakey (met een geschat vermogen van $60 miljoen) lang om een tour te krijgen door de bedenker van dit kolossale bolwerk.

‘The One” in Bel Air, Californië

We schreven in de zomer van 2020 al eerder over het duurste huis ter wereld, The One. Toen moesten we het doen met foto’s van buitenaf en een aantal droneshots, maar recent gaf de eigenaar en bedenker van dit huis een volledige huistour, te zien op YouTube.

Het staat op de heuvels van Bel Air in Californië en beschikt over maar liefst 9300 aan vierkante meter. Toen men begon aan de bouw van dit gigantische onderkomen was dan ook vrij snel duidelijk dat enkel Bel Air de juiste plek was om dit mega project op te tuigen.

Het concept ontstond bij Nile Miami. Hij is een ex-filmproducent die zich de afgelopen jaren voornamelijk bezig heeft gehouden als vastgoed-handelaar in en rondom Los Angeles. Volgens de project ontwikkelaar, is de half miljard dollar een koopje. Maar goed, objectief is hij natuurlijk niet, wél krijg je er volgens Niami een heleboel voor terug en dat mag ook wel voor zo’n bedrag.

Is het de $ 500 miljoen waard?

Buiten het fijne klimaat, de zeeën aan ruimte en het fantastische uitzicht om beschikt het duurste huis ter wereld over niet één, maar 7 zwembaden. Naast de verwarmde luxe zwembaden krijgt de koper die gek genoeg is om een half miljard stuk te slaan er een casino, nachtclub, bioscoop (met ruimte voor 40 man) en zelfs bowlingbaan bij. Ondanks al deze leuke feiten, mist het wat ons betreft wel wat karakter, maar dat kan nog komen zodra er een koper over de streep wordt getrokken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The One Bel Air (@theone.belair)

Daarnaast beschikt de miljoenenvilla over 20 slaapkamers, diverse luxe badkamers en een garageplek voor zo’n 30 auto’s. Ook heeft Niami diverse kunstprojecten en materialen laten importeren vanuit alle uithoeken van de wereld, maar met name Italië.

Bekijk de twee YouTube video’s omtrent dit huis hieronder en val van de ene verbazing in de andere. Deels door de omvang en inrichting en deels door de ietwat vage vastgoedeigenaar. Een ding is zeker: Michael Blakey is onder de indruk. De video claimt dat dit naast het duurste huis, ook het grootste huis is, maar deze 3 woningen gaan daar dubbel en dwars overheen qua oppervlak. Desalniettemin, gaat het zien.