De 36-jarige basketbal-legende heeft kampioenschappen, MVP’s en verscheidene gouden medailles gewonnen. Al bijna tien jaar is hij hét gezicht van de NBA en vestigde zich als een van de beste basketballers ter wereld. De vijfde best betaalde atleet op aarde, die 85,5 miljoen dollar verdient met salaris en sponsordeals, geeft naar verluidt 1,5 miljoen dollar per jaar uit om fit te blijven, maar daar blijft zijn uitgavepatroon uiteraard niet bij steken.

Hoe vermogend is LeBron James daadwerkelijk?

Volgens Forbes is James de best betaalde NBA-speler aller tijden, waarbij ze in 2018 zijn vermogen schatte op 450 miljoen dollar. Maar hoe besteedt hij als een van de meest invloedrijke sporters ter wereld zijn miljoenen? Laten we beginnen met hetgeen waar hij het allemaal mee vergaarde: zijn lichaam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LeBron James (@kingjames)

Hij weet dat zijn lichaam zijn meest waardevolle bezit is en volgens Business Insider besteedt hij US $ 1,5 miljoen per jaar om het te onderhouden, waarbij hij de kosten dekt van zijn thuisgymnastiek, trainers, massages, therapeut, voedingsdeskundigen en was hij een van de eerste spelers die investeerde in een cryokamer, die vloeibare stikstof gebruikt als een efficiëntere versie van een ijsbad.

Villa in Beverly Hills voor tientallen miljoenen

In 2020 kocht LeBron James een compound in mediterrane stijl in Beverly Hills voor 36,75 miljoen dollar. Deze residentie werd gebouwd in 1930, beschikt over vier slaapkamers, zeven badkamers en twee gastenverblijven, evenals een tennisbaan en een bioscoop. Het ligt op een hectare  en biedt uitzicht op de stad.

LeBron-James

Zijn gepersionaliseerde Lamborghini Aventador Roadster

Naast als zijn stijvolle herenhuis, staat ook zijn wagenpark staat er statig bij. Welke hij nog in bezit heeft is niet helemaal duidelijk, maar zijn collectie omvat onder meer een Ferrari 458 Spider, Mercedes-Maybach S650, Bentley Continental GT en een Lamborghini Aventador Roadster die hij in 2013 kocht voor $670,000. De sportman verzamelt niet alleen dure supercars en luxe sedans. Hij houdt ervan om veel van zijn voertuigen te personaliseren, waardoor ze echt uniek zijn.

LeBron James is mede-eigenaar van Liverpool FC

James is sinds 2011 mede-eigenaar van Liverpool FC. Hij kocht een belang van twee procent voor US $ 6,5 miljoen, wat nu £ 37 miljoen (ongeveer $ 52 miljoen) waard is, volgens een recente evaluatie van de club door accountantskantoor KPMG.

Vrijgevig richting z’n teamgenoten

James is misschien voorzichtig met wat hij aan zichzelf uitgeeft, maar in 2018 wilde hij dat zijn toenmalige team, de Cleveland Cavaliers, een modieuze entree zou maken voor hun Game 3-wedstrijd tegen de Indiana Pacers. Dus kocht hij zijn teamgenoten bijpassende Thom Browne-pakken. En het waren geen gewone pakken: volgens The Hollywood Reporter waren het “op maat gemaakte Super 120 twill-pakken met witte Oxford-overhemden, kasjmiervesten met vier staven, leren brogue-laarzen en Mr. Thom-tassen.” Sports Illustrated schat dat elk pak iets minder dan US $ 5.000 kost.