De kogelvormige caravan van Airstream zijn waanzinnig populair. Voornamelijk onder de filmsterren in Hollywood gooit de vouwwagen hoge ogen. Onder meer Johnny Depp, Matthew McConaughey, Sean Penn, Brad Pitt, Denzel Washington, Sandra Bullock, Tim Burton, Lenny Kravitz, Eddie Vedder en dus Tom Hanks hebben er allemaal een to hun beschikking. De laatstgenoemde valt binnenkort buiten deze groep, want Hanks biedt die van hem te koop aan.

Tom Hanks verkoopt zijn kogelvormige Airstream caravan

Acteurs die aankomen op de set worden veelal geschminkt of omgetoverd om weer in de huid van hun rol te kruipen. Dit gebeurt veelal in dit soort caravans. De 1992 Model 34 Limited Excella van de 65-jarige acteur, die hij als geschenk kreeg van zijn vrouw Rita Wilson, wordt aangeboden als onderdeel van de jaarlijkse Quail’s Lodge Auction van het veilinghuis in Carmel, Californië, volgende maand.

Tom-Hanks-2

Uitgerust met meubels en voorzieningen naar keuze van Hanks, waaronder een extra grote bank, een bed en een patio-set om buiten te loungen. Elders heeft de trailer zelfs een kunstmatige mini-open haard en twee op het dak gemonteerde airconditioning-units (waarvan één ondertekend door Hanks) als onderdeel van het decor.

In een reactie daarop zei Hanks in een verklaring aan Bonhams: “Ik kreeg het in de tijd dat films langzamer bewogen. Ik had te veel tijd doorgebracht in gewone trailers met een lelijke inrichting en vreselijk oncomfortabele meubels, dus besloot ik een gloednieuwe Airstream aan te schaffen met een interieur dat op mijn eigen verzoek was gemaakt.”

Vol met filmgeschiedenis

Uit de foto’s kunnen we echter concluderen dat het een behoorlijk dertien in een dozijn interieur, met weinig luxe en uitstraling. Maar het zit wel vol verhalen en attributen die filmhistorie vertegenwoordigen. De trailer wordt namelijk geleverd met iconische filmsignalisatie, waaronder een FBI-bewijslabel van Catch Me If You Can en een een Apollo 13-sticker. De kasten zijn gevuld met borden die Hank zelf heeft uitgekozen en mokken van verschillende filmsets, waaronder een Apollo 13-mok, gesigneerd door mede-sterren van de cast.

Naar schatting zal de veiling tussen de €130,000 en €210,000 gaan opleveren. Airstreams zijn zo prijzig door de kenmerkende aluminium behuizing, waar ze zo beroemd door werden. De schaal van een Airstream is gemaakt van een hoogwaardige “vliegtuigkwaliteit” aluminiumlegering die over een stalen frame is geklonken.