Als je deze crisis relatief ongedeerd bent gebleven en 60 mille te besteden hebt aan een kakelverse nieuwe wagen, wil je een geen voertuig die niet in iedere straat te vinden is. Nee, het moet iets unieks zijn, maar tegelijkertijd ook uitstraling hebben. Je kan vele kanten opgaan, maar wat als je graag ruim zit en veel spullen mee kan nemen, dan is de Buick GL8 Avenir wellicht aan jou besteed.

Extreem ruime vernieuwde Buick GL8 Avenir

Als je net een nieuwe wagen hebt aangeschaft, maar er na enkele weken achterkomt dat het toch at te krap is, kom je van een koude kermis thuis.  Je kan vast ergens aankloppen om het geheel wat ruim te maken of te verlengen, maar ook dat is simpelweg niet praktisch en ook nog eens erg tijdrovend. In China is het de normaalste zaak van de wereld dat je een verlengde versie kunt bestellen, maar deze Buick heeft dat beslist niet nodig.

Buick

De Buick GL8 Avenir biedt oplossing, een luxe minivan van Chinese makelij. Deze vernieuwde versie van Buick Avenir die wat wijzigingen heeft ondergaan: nieuwe (interieur)kleuren en een nieuwe luxe-uivoering die is voorzien van 13 millimiter dik tapijt. Lijkt wel alsof je business-class gaat vliegen, maar dan iedere dag.

Qua indeling kun je kiezen tussen een uitvoering voor vruchtbare mensen (zeszitter), maar het mooiste is de vierzitter. Dan heb je namelijk achterin twee enorme fauteuils. Dan kun je niet meer kiezen voor de rood-wit-kleurencombinatie, maar krijg je een blauw-cremewit interieur. Ook heel chic. Uiteraard is alle luxe aanwezig die je je maar kunt wensen.

Je koopt ‘m voor het comfort, maar toch lopen we nog even beknopt de cijfertjes door. In hoeverre dat vooralsnog mogelijk is. want de prestatiecijfers zijn niet bekend gemaakt. Wel weten we dat er een motor beschikbaar is, een 2.0 turbo met mild-hybrid aandrijving. Het is de beste auto om jezelf rond te laten rijden in alle weelde, dus die cijfers zijn ook overbodig. Prijzen beginnen bij zo’n 60.000 euro voor de instapper en kan oplopen tot 70.000 voor de topversie, verkrijgbaar in rood en blauw.

Buick