Wanneer men zegt ‘droomhuis’, wat is dan precies het geaccepteerde niveau van die droom? De een ziet het in een royaal huis in de natuur en de ander in een luxe grachtenpand. Maar droomhuizen zijn nog veel verder te vinden, waaronder op het midden van de oceaan.

Huis midden op de oceaan

Waarom op de oceaan? Deze vraag kan het best beantwoord worden door de man die verantwoordelijk is voor de enige drijvende plek van onderdak in China, zij het met een minimale capaciteit. Een Chinese ondernemer droomde van een huis aan zee en maakte er samen met een goede vriend én architect Dong Xinmeng een verbluffende realiteit van.

De ondernemer bracht zijn jongere dagen door met vissen en zeilen en ontwikkelde al vroeg een onvervangbare band met de zee. Het drijvende eiland is het resultaat van deze genegenheid, die zijn inspiratie haalt uit de drijvende vlotten die lokale vissers gebruiken voor langere verblijven op het water.

huis

Het drijvende huis, een primeur in zijn soort, bevindt zich op het eiland Dongshan in de provincie Fujian. Het is letterlijk een oase volkomen afgezonderd van de drukte en chaos van de wereld op ongeveer 500 meter afstand van de kust. Zoals te zien op de foto’s en video is het drijvende huis is aan alle kanten omgeven door water. Het kostte de ondernemer ongeveer $61.000 om te bouwen en meer dan een jaar hard aan ambachtsuren.

oceaan

De structuur herbergt aan alle kanten glazen schuifdeuren voor een panoramisch uitzicht. Bij binnenkomst valt eerst een royale woonkamer op, die ook meteen geldt als ruime eetkamer en de keuken. De twee uiteinden van het huis hebben een grote logeerkamer met een eigen badkamer die uitkomt op grote terrassen. Een perfecte plek om te vissen, zonnen en alle resterende activiteiten aan zee.

Dit afgelegen toevluchtsoord is gemaakt van materialen zoals staal voor de structuur en veel glas om van het adembenemende uitzicht te genieten. Het dak is zuur- en roestbestendig. Het dek is voorzien van weerbestendige vloeren en wordt geflankeerd door comfortabele zitgedeeltes.

Oceaan Oceaan Huis Huis Oceaan