Deze unieke, geheel gelijkvloerse villa staat in Dordrecht en ligt aan de rand van een bedrijventerrein. Het perceel van 3.000 vierkante meter is geheel omheind en de villa is gebouwd duurzame, exclusieve materialen en werkelijk ieder onderdeel is is ‘custom made’.

“The American Dream in Dordrecht beleef je aan de Calandstraat”

De hoogtepunten worden enthousiast aangekondigd door de makelaar van dienst: “prachtige tuin met verwarmd buitenzwembad, een volledig geoutilleerde poolhouse, een eigen bar, de jacuzzi, de bioscoopkamer en nog veel meer…” Maar dat dekt wellicht de lading niet helemaal. Hij vervolgt: “Beleef The American Dream in Dordrecht en ervaar wat het leven op deze plek zo bijzonder maakt…”

Dordrecht

Na zelf een kijkje te hebben genomen en het beeldmateriaal grondig visueel hebben doorlopen, is er een hoop om het over te hebben. Om te beginnen de bewerkte plafonds, de kitscherige living, de gouden badkamer, een bruine kroeg en de garage – met een blitse wagen erin. De moderne bungalow staat in ieder geval boordevol sierlijke beeldjes, kleurrijke kunststukken, kroonluchters en van alles en nog wat.

Iedere kamer die je betreed lijkt een nieuwe wereld aan je te verwelkomen. Een serre met rieten stoelen, badkamer dat iets weg heeft van een Romeins badhuis, een typische jaren 60′ slaapkamer, een bloemetjesmotief in de ander slaapkamer en weer een donker-zwart thema in de andere.

We bewaarden het beste voor het laatst: het zwembad met poolhouse. Dit basis is buiten, maar kan dankzij het adaptieve doorschijnende systeem in een handomdraai overdekt worden. Ook het ‘geoutilleerde poolhouse’ is hier een fijne toevoeging, om na een frisse duik even een drankje te nuttigen.

Vraagprijs

Al met al een villa van wel ruim 330m2 met een geheel eigen identiteit. Excentriciteit ten voeten uit. En dat is nog bescheiden gezegd, want een woning die zo eigenaardig is ingericht met zo’n excentriek meubilair zie je maar zelden. Voor het eigen karakter en de hele kavel, met alles wat zich daar op bevindt, moet je 1,5 miljoen euro neertellen. Zie het hier voor jezelf.

Excentriek meubilair Dordrecht