Momenteel gaat het minder goed bij Feyenoord. Nota bene hun beste speler, Steven Berghuis, verkast naar de aartsrivaal in 020, Ajax en de club presteert ondermaats. Op 24 april 2016 wonnen ze nog de KNVB beker met Feyenoord, mede door goals van Kramer in de halve finale tegen AZ en een doelpunt in de bekerfinale tegen FC Utrecht. Als winnaar van de de oudste nog bestaande voetbalcompetitie kreeg hij een gepersionnaliseerde Rolex cadeau. Een die hij nu alweer probeert te verpatsen.

Michiel Kramer en zijn voetbalinkomsten

Zelf eet ‘ie liever broodjes kroket dan dat ‘ie achter een bal aanrent. Tijdens een YouTube-aflevering Bij Andy in de auto zei hij: “Ik vind voetbal verschrikkelijk, echt waar. Ik kan niet tegen al dat politieke gedoe. Als ik op mijn 30ste financieel onafhankelijk ben, stop ik ermee. Ik kon toen van ADO naar Abu Dhabi en daar heel veel geld verdienen, maar die transfer ketste af. Het had zomaar kunnen zijn dat ik dan op mijn 28ste was gestopt.” Een transfer naar het oosten kwam er toch, maar dan in Israël bij Maccabi Haifa F.C., maar financieel onafhankelijk is hij klaarblijkelijk nog niet, want hij is momenteel in dienst bij ADO Den Haag, waar hij van 2013-2015 ook al speelde.

Michiel Kramer

Ook tijdens een gala van Feyenoord irriteerde hij zich mateloos aan het haantjesgedrag van bepaalde mensen binnen de voetballerij. Dat bij elkaar opgeteld maakt het een stuk logischer dat hij van zijn Rolex afziet, los van de waarde die hij er voor terugkrijgt uiteraard.

Het uurwerk dat speciaal voor Michiel Kramer werd ingegraveerd is in goede staat en nauwelijks gedragen. Al het papierwerk is in order en zelfs zijn initialen staan op de wijzerplaat. De gravure op deksel en de initialen op zijn niet door Rolex zelf gezet maar door Gassan of Schaap en Citroen. Kan je toch mooi mee pronken op je volgende feestje. Het geld wat Kramer kreeg bij de doorverkoop van het horloge leverde hem denken wij genoeg broodjes kroket op.

Het unieke horloge wordt geëtaleerd door Juwelier Burger en hebben de prijs vastgesteld op € 51.010,-.