Vinkeveen is een populaire plek onder de kapitaalkrachtige Nederlanders. Niet meer dan logisch, want aan het water wonen is gewoonweg heel fijn. Amerikanen denken daar beslist niet anders over. Maar zijn wel altijd gek genoeg om nog een stap verder te gaan. In Florida staat deze villa geflankeerd door 107 aan meter met plek om een jacht kwijt te kunnen.

Infinity House in Florida

Momenteel maak je kennis met het Infinity House, ongetwijfeld vernoemd naar al die infinity pools (overloopzwembaden). Deze aan het water gelegen villa werd in 2019 voltooid voor Robert Campbell, hij is verantwoordelijk van het smeden van licentiepartnerschappen om kinderschoenen te maken voor grote bedrijven zoals Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger. Hij wordt gezien als een held in de schoenenindustrie en overleed afgelopen jaar 82-jarige leeftijd.

In 2016 begon hij het proces van het bouwen van Infinity House, toen hij perceel op North Boca’s Orchid Drive verwierf, een korte rit met een golfkar verwijderd van de Atlantische stranden. Het kostte meerdere jaren, circa 3, om dit moderne meesterwerk met een open, glazen wanden van 1177 vierkante meter te creëren. Totaal huist het pand acht slaapkamers met een eigen badkamer, elk met uitzicht op het water. De familiesuite is een op zichzelf staand appartement met twee slaapkamers en twee verdiepingen, een eigen zitkamer op de eerste verdieping en een buitenterras.

Florida

Het grootste woongedeelte maakt optimaal gebruik van die adembenemende uitzichten op het water en beschikt over een eetkamer met dubbele hoogte, een informele familiekeuken met twee eilanden en een weggestopte keuken van de chef-kok voor verzorgd entertainment. Grote, glazen schuifpuien openen een route naar de de leuke binnenbar en naar een buitenterras aan het water met dat in het oog springende, glazen overloopzwembad.

Perfect voor jachtbeheerders

Je vraagt het je ongetwijfeld af, maar nee, de Italiaanse Riva Domino-motorboot die je buiten ziet liggen helaas niet inbegrepen in de vraagprijs van $25 miljoen van het huis, omgerekend iets minder dan € 21,3 miljoen. Na deze som te hebben betaald, is de enige vraag die nog rest: welk formaat jacht past bij dit architectonische hoogstandje?