Ieder jaar beproeven miljoenen Nederlanders hun geluk met de Oudjaarstrekking. We schreven daar eerder een artikel over, waarbij we tot de conclusie kwamen dat de kans op winst ligt op 1 op 6,3 miljoen, in losse cijfers 0,00000016. Uiteraard zijn wij maar een klein landje en vinden  er nog veel meer soortgelijke trekkingen plaats, zo ook in Amerikaanse tankstations.

Twee keer 1 miljoen dollar jackpot

Want daar viel een Amerikaan, weer, in de prijzen. En wat voor prijs. Zes getallen winnen met een lot is op zichzelf al hoogst uitzonderlijk, maar dat geluk vier jaar later nog eens ten deel valt, toont aan dat wonder de wereld nog niet uit zijn. Dit wonderlijke verhaal is het verhaal van Stephen Toto (nee, niet van de sportweddenschappen en ook niet de band) uit Framingham, Massachusetts.

In 2017 had hij al een winnend lot in handen en dat stond garant voor maar liefst 1 miljoen dollar (ruim 842.000 euro). Uiteraard was dat een mengelmoes van vreugde en ongeloof. Vorige maand, ruim vier jaar verder, vroeg hij wederom aan een kassière bij een tankstation een lot van de, ter waarde van 30 dollar (25 euro). En tot zijn verbazing had hij wederom de jackpot te pakken van de Massachusetts State Lottery

De geluksvogel met zijn winnende lot

Toto koos voor de optie om het bedrag van één miljoen dollar in één keer uitbetaald te krijgen en hield daar na aftrek van belastingen 650.000 dollar (bijna 550.000 euro) aan over. Het tankstation dat het kraslot verkocht, krijgt een bonus van 10.000 dollar, zo meldt MassLottery.com.

Toch geen primeur te pakken

Toto is overigens niet eens de enige inwoner van Massachusetts die onlangs voor de tweede keer de loterij wist te winnen. Volgens de Massachusetts State Lottery won Michael Rocca uit Pittsfield in het jaar 2000 ook 1 miljoen dollar en in mei 2021 opnieuw.