Het ligt op steenworp afstand van Anini Beach, dat een van de langste riffen van de Hawaiiaanse eilanden heeft. De woning heeft verschillende stijlen en materialen en is uitermate geschikt voor iemand met een autocollectie van jewelste. “Wat het huis onderscheidt, is het unieke, gebogen ontwerp. De twee vleugels buigen rond een centrale koivijver met gebogen betonnen loopbruggen die naar het huis leiden”, vertelt Josh Jerman, makelaar bij Hawai’i Life Real Estate, aan Robb Report.

Hawaiiaanse woning voor een doorgewinterde autoverzamelaar

Deze woning behoorde toe aan Dave Walters, een fervent autoverzamelaar. Zijn eclectische verzameling van meer dan 100 omvatte enkele van de meest sexy Ferrari’s ooit gebouwd. Dat is de reden waarom hij zijn 1022 vierkante meter grote compound op het eiland Kauai aan de noordkust van Hawaï ontwierp.

Met als streven een waar thuis voor hemzelf én zijn omvangrijke autocollectie. Het heeft daardoor onder meer een autoshowroom met glazen wanden van 465 vierkante meter om 22 van zijn favorieten te tentoonstellen. Een heuse ‘mancave’ compleet met werkplaats met een autolift, een kantoor met boekenkasten om zijn auto-memorabilia uit te stallen en een pooltafel.

Nu in 2021 wordt het uitgestrekte huis met drie slaapkamers met uitzicht op de Stille Oceaan aangeboden. Het huis is gebouwd in 2001 en maakt deel uit van de exclusieve enclave Anini Vista van luxe woningen in de buurt van de stad Princeville. Het landgoed is gelegen op een hoge klif en biedt een adembenemend uitzicht op de Kalihiwai-baai.

“Het is bijna ongehoord in Hawaï om de mogelijkheid te hebben om een ​​tweede substantieel pand aan de oceaan te bouwen naast een bestaand pand. Iemand zou hier een echt opmerkelijk familiecomplex kunnen creëren,” aldus Jerman.

Hawaiiaanse

Het ligt op steenworp afstand van Anini Beach, dat een van de langste riffen van de Hawaiiaanse eilanden heeft. Het lange rif biedt kalm, beschermd water dat perfect is om te zwemmen, snorkelen of paddle-boarding. Over zwemmen gesproken: het landgoed beschikt over een groot overloopzwembad in de buitenlucht, evenals een aangrenzend peuterbad in lagunestijl met een eigen zacht glooiend zandstrand.

Hoewel er slechts drie slaapkamers zijn is er de mogelijkheid een stuk van de  enorme autoshowroom af te snoepen om twee á drie extra suites te realiseren. Vergeet niet dat er op een lager niveau ook een traditionele garage voor vier auto’s is. Het extra grote kantoor van het huis kan ook worden omgebouwd tot nog een slaapkamersuite.

Roodfluwelen bioscoop, binnen- en buitenzwembad en genoeg ruimte voor grote feesten

Andere hoogtepunten zijn de bioscoop met surround sound in Hollywood-stijl met roodfluwelen bekleding, 18 verstelbare stoelen, overvolle banken en een popcornmachine. Er is ook een grote wijnkelder en een volledig fitnesscentrum met een binnenzwembad om baantjes te trekken, terwijl de kamerhoge ramen 180 graden uitzicht bieden op de Stille Oceaan en omliggende natuur.

Het is altijd lekker weer en dus is er ook gedacht aan buitenentertainment. De ruimte rondom het zwemmend leent zich uitstekend voor feesten, plus is er een grote buitenkeuken met een gastronomisch rooster en een pizzaoven. Volgens de makelaar kunnen er 100 mensen onthaald worden en nog steeds genoeg beweegruimte hebben.

Het Hawaiiaanse complex wordt vermeld voor $ 15 miljoen en als koper kom je hier te wonen in de contreien van landgoederen van onder meer Pierce Brosnan, Ben Stiller en Mark Zuckerberg.