Koreaanse vastgoedontwikkelaar Kate Shin kreeg in 2008 het idee om een ​​historisch koetshuis in de Upper East Side uit 1899 te transformeren tot een luxe herenhuis. Deels echter, want als gepassioneerde kunstverzamelaar moest dit niet zomaar een huis zijn. Dit moest de plek zijn waar haar groeiende collectie en het werk aantoonbaar zijn. Dit resulteerde in een kunstzinnig huis met diverse interessante kenmerken, zoals indoor-waterval, die is omgeven door haar talloze kunstprojecten- en verzamelingen.

The Waterfall Mansion

Dus met de hulp van de beroemde architect Toshiko Mori, werd er een galerij van 2000 vierkante meter op de begane grond met niet alleen hectare prachtig verlichte muurruimte, maar met een verbluffende 7 meter hoge waterval. Het onlangs gerenoveerde huis op East 80th Street, op loopafstand van Central Park, gaf ze de toepasselijke naam: The Waterfall Mansion.

NYC-waterval-2

De hoge waterval in al z’n glorie

De in Korea geboren Shin is een beroemdheid in private equity- vastgoed. Ze kreeg de bijnaam ‘The Bomb’, vanwege haar expertise in het afronden van complexe deals, ter waarde van miljarden. Tijdens haar grondige herontwerp werd het herenhuis in The Big Apple opnieuw geconfigureerd als een herenhuis met zes verdiepingen en vijf verdiepingen met zes slaapkamers, zes en een halve badkamer en maar liefst 1022 vierkante meter aan ruimte. Het woongedeelte typeert zich als strak, hightech en uiteraard zeer artistiek. Een deur in de kamerhoge ramen van de slaapkamer komt uit op het houten terras en een aangelegde tuin, iets wat in New York een echt luxe is.

In het ondergrondse souterrain is een spa-lounge met een fitnessruimte, een massageruimte, een jacuzzi en een sauna, plus een extra grote ruimte die perfect is voor een yogastudio. Voor minder inspannende activiteiten is er hier ook een wijnkelder die groot genoeg is om 1000 flessen te herbergen. In het huis worden regelmatig tentoonstellingen en evenementen gehouden en het is zelfs mogelijk om een privé-tour te krijgen door de dame des huizes.

Herenhuis NYC

Shin kocht dit  herenhuis in 2008 kocht en betaalde er naar verluidt $ 8,5 miljoen voor. De complete verbouwing en herinrichting nam zo’n vier jaar in beslag. Naast de waterval is er ook veel bekijks in de haast 22 meter lange galerij. Deze wordt gebruikt voor het hosten van champagne-aangedreven evenementen voor onder meer Gucci, Fendi, Swatch Group, Shiseido, Sony én Rolls Royce.

Eerdere marktnoteringen

Dit is niet de eerste keer dat The Waterfall Mansion op de markt is. Al in januari 2012 liet mevrouw Shin het huis op de lijst staan ​​voor $ 35 miljoen, waardoor de prijs geleidelijk werd verlaagd tot $ 27 miljoen in april 2013. Sindsdien is het zowel op de markt als daarbuiten, zojuist opnieuw aangeboden met Howard Morrel en partner Leslie Hirsch, beiden van Compass, tegen een meer realistisch – voor de huidige markt – $ 34 miljoen.