Als we je vragen wat het leukste is aan 18 worden, is de kans groot dat je zelfstandig rijden zegt. Mocht je aan legaal alcohol drinken hebben gedacht; geen zorgen, je bent niet de enige. Je rijbewijs halen is echter iets waar steeds meer jongeren moeite mee hebben. Het is stressvol, je hebt er veel geduld voor nodig en soms kun je je ook flink ergeren aan de auto waar je in rijdt. In Dubai is er iets gevonden op dat laatste. Je kunt daar namelijk lessen in luxe auto’s als een Bentley Bentayga, Mercedes G-Klasse of een Tesla Model X. Wie wil dat nou niet?

Rijles in Dubai met peperdure auto’s

Dat Dubai de stad is van de luxe mogelijkheden, is al langer duidelijk. Je kunt er eigenlijk alles doen waar je als puber van droomde. Nu is er voor pubers ook de mogelijkheid om te lessen in extravagante auto’s. Zo is er namelijk een platina-rijcursus waar leerlingen de kans krijgen om te leren rijden in een vloot van luxe auto’s. Als de leerlingen beginnen aan de cursus kunnen ze de keuze maken uit een Porsche Cayenne, een Bentley Bentayga, een Range Rover Sport, een Mercedes G500 en C200 en een elektrische Tesla Model X.

Dubai lessen

Er is naast het prijskaartje nog één kanttekening. Aangezien de wagens allemaal automaat zijn, is het dus niet mogelijk om met het rijbewijs dat je ontvangt in een schakelbak te rijden. De rijcursus brengt natuurlijk ook flinke kosten met zich mee, gezien de auto’s die de leerlingen uiteindelijk zullen besturen. Het kost tussen de € 6.000 en € 8.000 voor het platina-pakket, maar dan krijg je ook wat.

De cursus wordt aangeboden door een van de populaire rijscholen van de stad, namelijk Emirates Driving Institute. De rijschool krijgt liefst 50 boekingen per maand, dus kunnen we zeker stellen dat er vraag naar is. De kans dat iets soortgelijks ooit naar Nederland zal overwaaien, lijkt ons nihil.

Les