Max Verstappen is nog maar 23 jaar oud, is hard op weg om wereldkampioen Formule 1 te worden, heeft een wagenpark van jewelste, een privé-jet, een luxe appartement in Monaco en een waanzinnig salaris. Echter is het geen geheim dat Verstappen een gat in zijn hand heeft en zo nu en dan spilzucht heeft. In de nieuwste editie van dit gegeven telde hij miljoenen neer voor een jacht van tientallen meters.

Max Verstappen viel voor de charmes van de Bagheera

Ter land, ter zee of in de lucht: Max Verstappen reist uitsluitend in het beste van het beste. Hij maakt nogal de nodige kilometers, dus die eminente vervoersmiddelen zijn geen overbodige luxe. Alhoewel Verstappen zelf nog niks heeft losgelaten over de mogelijke aanschaf, beweert het YouTube-kanaal eSysman SuperYachts dat Verstappen is gegaan voor superjacht Bagheera.

Het 36 meter lange schip werd gebouwd in Amerika, ging in 2005 te water en onderging in 2016 een grondige make-over. De oorspronkelijke vraagprijs dobberde op 4,8 miljoen euro. Behoorlijk smak geld, maar voor iemand die bij Red Bull Racing jaarlijks 40 miljoen euro opstrijkt is het slechts een fluitje van een cent. Of hij ook daadwerkelijk de volledige vraagprijs heeft moeten betalen is niet bekend.

Max Verstappen

In het verleden trotseerde dit jacht de wateren onder de naam DB9, maar gaat nu door het leven als de Bagheera, gebaseerd op de panter uit Jungleboek. Hoewel het schip ‘al’ uit het jaar 2005 komt, heeft het zo’n vijf jaar geleden een heuse upgrade gekregen. in totaal biedt dit Bagheera maar liefst drie verdiepingen en koste noch moeite zijn gespaard om het te drenken in luxe. Verstappen kan na een helse racedag tot rust komen op een van de lounge plekken, een drankje laten inschenken bar of toch in de jacuzzi of het infinity pool springen.

Was te huren voor € 88.000 per week

Op Charterworld, waar de boot vooralsnog te huur aangeboden staat voor € 88.000 per week, wordt vermeld dat Bagheera door de twee motoren van elk zo’n 2.750 pk maar liefst 30 knopen haalt (circa 55 kilometer per uur). Om met deze unit veilig te water te gaan, zouden er vijf bemanningsleden aanwezig moeten zijn en is er genoeg ruimte voor 9 gasten verdeeld over 4 cabines. Al met al een prima sloep voor een aanstormend wereldkampioen.