De SLS AMG Black Series is een van de meeste geliefde AMG-modellen en bedroeg ten tijden van de eerste release €326.000,-, op Nederlandse platen welteverstaan. Tegenwoordig moet je niet schikken van een verdubbelde prijs, zoals ook hier het geval is. Zoals je kan zien aan de opvallende gouden achtermuur, staat dit specifieke exemplaar in de showroom van Hollmann International. De Mercedes-Benz SLS AMG black series geeft enigszins een vertekend beeld, aangezien de bolide in het rood rondscheurt, maar dat drukt de pret vast en zeker niet.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series voor meer dan 7 ton

Is z’n totaliteit zijn er maar Black Series 350 exemplaren van geproduceerd. Het overgrote deel van deze oplage is verspreidt onder de sjeiks in het Verenigde Arabische Emiraten is vertrokken, dus je hebt voor Nederlandse begrippen een behoorlijk unieke wagen. Dit specifieke model is uitgevoerd in het Fire Opal Red, wat het een nog uniekere bolide maakt.

SLS AMG Black Series-2

Om de looks compleet te maken is de auto voorzien van een hoop carbon fiber en vergeet die toffe flying doors niet. Via deze praktische deuren kom je terecht in de cabine, die volstaat in luxe, met nog meer Alcantara kunststof, soort alternatief voor suède, en nog meer carbon fiber.

SLS AMG Black Series-3

De prestaties liegen er dan ook niet om. De glorieuze 6,2-liter V8 levert een maximaal koppel van 635 Nm bij 5500 tpm. Dat maakt de Black Series een pak woester: in 3,6 seconden vliegt hij van 0 tot 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 315 km/h. Keramische remschijven, een lager gewicht, bredere sporen, een strakkere ophanging, een aangepaste besturing. Met 6.150 km valt de term nieuw wel weg, maar zal nog lang en gelukkig meegaan.

Voor een bedrag van ruim 7 ton mag je de sleutels komen ophalen of leveren ze ‘m bij je af. Ga naar de website van Hollmann International om de hele advertentie grondig door te spitten.