Het conflict tussen Israël en Hamas, heeft geresulteerd in honderden onschuldige doden, verwoesting van oude monumentale gebouwen en het geweld tussen bevolkingsgroepen kan ieder moment oplaaien. Ondanks deze hartverscheurende ontwikkelingen vergeten we haast wat voor een prachtig land Israël is. Het heeft beeldige stranden, diverse historische panden en een klimaat waar we als Nederlander alleen maar van kunnen droom, de meesten dan tenminste. Maar we laten het weer even voor wat het is, en schakel over naar dit Israëlische paleis dat te koop staat voor een gigantisch bedrag. Bijna even groot als de aantal vierkante meters.

Immens paleis in Israël voor een immens bedrag

Een prachtige residentie in koninklijke stijl geïnspireerd op de barok- en rococo-architectuur met uitzicht op de Middellandse Zee in het prestigieuze Caesarea. Heet woonoppervlak van maar liefst 5864 vierkante staat garant voor een tal van luxe voorzieningen. Tot rust komen is een fluitje van een cent in de privé-spa met sauna, stoom afblazen kan daarentegen weer in de met een fitnessruimte en het binnenzwembad zorgt voor de nodige afkoeling. Liever naar buiten? Ook dat kan, want daar is ook een buitenzwembad met ingebouwde stereo-installatie en een groot tv-scherm.

In je vrije tijd is er als kapitaalkrachtige veel te beleven achter de immense gevels, monumentale zuilen en Romeinse sculpturen. Verder in het paleis zien we nog een aparte wijnkamer, een biljartzaal en een 4K-bioscoopzaal.

Het interieur staat bomvol met antiek meubilair

Het interieurontwerp is voornamelijk voorzien van natuurlijk wit marmer en onyxmozaïeken, 14k gouden lijstwerk, unieke parketten, zijden tapijten en zorgvuldig geselecteerde op maat gemaakt meubulair. Wanneer je dit enorme paleis betreedt, word je verwelkomd door een gigantische zaal, bekroond met kristallen kroonluchters en marmeren zuilen. Een sierlijke bekleedde trap leidt je naar de bovenverdieping, waar 3 in-suite slaapkamers te vinden zijn en een grote master suite met 2 badkamers. Om totaal uit te komen op vier slaapkamers, vijf badkamers en nog twee halve. Eigenlijk best weinig voor een paleis met dit soort afmetingen.

Israël

Dit majestueuze paleis is volgens de makelaar van dienst “een ware belichaming van barok- en rococo-architectuur en Europees koninklijk ontwerp dat onzichtbaar de modernste hightech-bedieningselementen bevat.” De verkoop loopt via Israël Sotheby’s International Realty en bevat een aanbiedingsprijs van $ 250.000.000.

Biljartkamer in Israël Israël